Naslovna > Automobili > Toyota > C-HR > Predstavljen potpuni redizajn sa plug-in hibridnim pogonom

Toyota C-HR Prologue

Predstavljen potpuni redizajn sa plug-in hibridnim pogonom

Budući da je ovo samo koncept, japanski proizvođač automobila odbija da ulazi u detalje o novom C-HR-u. Međutim, piše da su prepusti sada kraći, a ipak praktičniji iznutra, što sugeriše da je međuosovinsko rastojanje nešto duže...

Sa C-HR predstavljenim 2016. godine, Toyota je pokazala svijetu da može razmišljati izvan okvira i predstaviti hrabar dizajn koji će se suprotstaviti vozilima konvencionalnog stila. Kao što je sada prikazano konceptom Prologue, model druge generacije će ponovo usvojiti upečatljiv izgled i trobojnu završnu obradu kombinacijom srebrne i crne boje sa kontrastnim narandžastim detaljima. Aygo X Prologue se nije previše promijenio za narednu serijsku verziju gradskog automobila, tako da se očekuje da će C-HR Prologue ostati uglavnom isti za cestovni model. Toyota kaže da stilizovani crossover ima prednju masku Hammerhead sa tanjim prednjim svjetlima i manjim otvorima na rešetki. Izgleda oštrije od trenutnog modela i čini se da ima ručku zadnjih vrata smještenu na vanjskom uglu zadnjeg svjetla.

 

 

 


U tipičnom konceptu, C-HR je opremljen prevelikim točkovima, koji će vjerovatno biti nešto manji za serijsku verziju. Takođe je veoma izvjesno da će iskačuće kvake na vratima napraviti mjesto za tradicionalne, dok će bočne kamere biti zamijenjene konvencionalnim staklenim retrovizorima. Kako bi pratila trenutne trendove dizajna, Toyota postavlja LED svjetlosnu traku nazad gdje je teško promašiti neobično veliki difuzor.

Datum objave: 05/12/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook