Naslovna > Automobili > Renault > Twingo > Predstavljen redizajn Twingo modela

Renault

Predstavljen redizajn Twingo modela

Treća generacija kompaktnog francuskog automobila je nakon 4 godine konačno dobila osvježenje, ali i novi benzinski agregat od 75 ks...

Twingo 3 osim uobičajenih dizajnerskih promjena na karoseriji koje prate redizajn, dobio je i određena poboljšanja na sistemu oslanjanja, ali i u unutrašnjosti automobila. Kozmetičke promjene se na prvi mah mogu uočiti na prednjem svjetlosnom sklopu koji sada sadrži dnevna svjetla izrađena u LED tehnologiji, a dizajnerski potezi nisu zaobišli ni prednji branik. Baš kao i na dnevnim svjetlima, proizvođač je odlučio da oblik slova „C“ implementria na zadnja svjetla.

 


Standardnoj paleti boja karoserije, ovaj put se pridružuju dvije nove i to Mango Yellow i Quartz White, kao i 16 inčni naplaci. Prema navodima proizvođača redizajnirani model je spušten za 10 mm u odnosu na prethodnika, kako bi se smanjio otpor vazduha i potrošnja goriva. Ispod poklopca motora naći će se trocilindarski, atmosferski SCe benzinac zapremine 1.0, koji će biti ponuđen u dvije verzije i u zavisnosti od toga će razvijati 65 odnosno 75 ks, dok je obrtni momenat u oba slučaja 98 Nm. Snaga se na zadnje točkove prenosi putem 5-brzinskog manuelnog mjenjača. U ponudi je takođe i 0.9 litarski TCe turbo agregat koji razvija 93 ks i 135 Nm, te se standardno isporučuje takođe sa petostepenim manuelnim prenosnim sistemom. Opciono je dutupan i 6-brzinski automatizovani mjenjač sa duplim kvačilom. Premijera ovog modela je najvaljena za mart mjesec, na Sajmu automobila u Ženevi.

Datum objave: 25/01/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook