Naslovna > Automobili > Ford > Mondeo > Predstavljen redizajnirani Mondeo

Ford

Predstavljen redizajnirani Mondeo

Na sajmu automobila u Briselu predstavljena je redizajnirana verzija Mondea, koja osim kozmetičkih promjena stiže sa novim pogonskim jedinicama...

Iako se radi o redizajnu, stilske promjene su nešto diskretnije na ovom modelu, a novitet je svkako hibridni pogon. U ponudi su tri paketa opreme: Titanium, ST-Line i Vignale, a svaki od njih stiže sa novom maskom hladnjaka. Titanium varijanta razlikuje se po masci sa horizontalnim hromiranim lajsnama, dok je ona na modelima ST-Line i Vignale kaskadnog obilka, s tim što je na ST-Line potpuno crna. Branici su takođe poprimili drugačiji izgled, a tu su i novi alu naplaci, veličine 17 i 18 inča.

 


Kada je enterijer u pitanju, modeli sa osmobrzinskim automatikom će imati redizajnirane komande mjenjača u obliku točkića. Pored toga, kupcima će na raspolaganju biti novi dezeni presvlaka. Ispod poklopca motora stižu nešto primjetnije promjene, pa se tako po prvi put u ponudi našao Mondeo Wagon u hibrid izadnju, koji je opremljen 2.0 litarskim benzinskim agregatom, elektromotorom i litijum-jonskom baterijom kapaciteta 1,4 kWh.Zajedničkim snagama ovi motori će razvijati 187 ks (137 kW), a snaga se na točkove prenosi preko novorazvijenog automatskog mjenjača. Novitet je i 2.0 litarski EcoBlue dizel motor, koji se može poručiti u tri verzije - sa 120 ks (88 kW), 150 ks (110 kW) i 190 ks (140 kW). Prvi je dostupan samo sa manuelnim mjenjačem sa 6 brzina, dok su preostala dva na raspolaganju i sa opcionim osmostepenim automatikom.

Datum objave: 22/01/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook