Naslovna > Vijesti > Predstavljen redizajnirani Transporter

Volkswagen

Predstavljen redizajnirani Transporter

Popularno komercijalno vozilo ovog proizvođača dobilo je osvježenje, a uskoro bi se trebala pojaviti i njegova električna verzija...
> T6 je dobio osvježenje koje se na prvi pogled može primijetiti kod prednje maske hladnjaka, ali i prednjih svjetlosnih sklopova izrađenih u LED tehnologiji. Karoseriju će tradicionalno krasiti dvije boje, dok će se u unutrašnjosti vozila naći 10,25-inčna digitalna kontrolna tabla i posljednja generacije MIB3 multimedijalnog sistema sa 9,2-inčnom ekranom. Čak i u osnovnom paketu opreme, ovaj model će posjedovati najmodernije bezbjednosne sisteme, a novitet je sistem koji brine za stabilnost vozila u situacijama snažnog bočnog vjetra. 
 
 
Ispod poklopca motora će se naći unaprijeđeni 2,0-litarski TDI sa četiri cilindra u verzijama od 90, 110 i 150 KS, a na vrhu ponude je biturbo TDI sa 199 KS. T6.1 opciono stiže sa 4Motion sistemom pogona na svim točkovima, te automatskim mjenjačem sa dvostrukim kvačilom koji će biti standardna opcija u verziji sa 150 KS. Prodaja bi trebala početi na jesen, a VW je najavio i električnu verziju ovog vozila.
Datum objave: 23/02/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook