Naslovna > Automobili > Hyundai > Santa Fe > Predstavljen Santa Fe
FOTO GALERIJA (13)

Hyundai

Predstavljen Santa Fe

Konačno je Hyundai pokazao novi Santa Fe. Premijera se desila na Salonu automobila u New Yorku, gdje su predstavljene dvije izvedbe ovog automobila

Konačno je zvanično predstavljen novi Santa Fe. Na iznenađenje svih, Hyundai je predstavio dvije izvedbe ovog automobila, Santa Fe Sport i sedmosjed jednostavnog imena Santa Fe koji je na većem međuosovinskom razmaku (imena važe za Sjevernu Ameriku, ne znamo da li će i u Europi biti ista).

 

Santa Fe sa pet sjedišta ima međusovinski razmak od 2,700mm, ukupnu dužinu od 4,690mm, šririnu 1,880mm i visinu od 1,680mm. Veći Santa Fe sa sjedam sjedišta je duži (4,905mm) te za nijansu širi i viši, uz međuosovinski razmak od 2,800mm. Osim razlika u veličini i ponudi prostora u unutrašnjosti, dvije varijante Santa Fea se razlikuju i u dizajnerskim detaljima na prednjem i zadnjem dijelu vozila. No, oba modela se dizajnerski uklapaju u Hyundai filozofiju „Fluidne Skulpture“. Petosjed će se u SAD-u nuditi sa dva benzinska agregata uključujući 2.4-litarski GDI sa četiri cilnda i 190 KS, i 2.0-litarski turbobenzinac koji razvija 264 KS. Verzija sa sedam sjedišta nudit će se sa V6 3.0-litarskim agregatom sa 290 KS, koji se već nudi u sedanu Azera. Svi agregati su serijski upareni sa šestostepenom automatskom transmisijom, a kao opcija dostupni su modeli sa pogonom na sve točkove. 

Datum objave: 04/04/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook