Naslovna > Automobili > Hyundai > Santa Fe > Predstavljen Santa Fe

Domaće tržište

Predstavljen Santa Fe

Jedan omiljenih pripadnika SUV porodice na domaćem tržištu, Hyundaiev Santa Fe stigao je u Bosnu i Hercegovinu u svojoj trećoj generaciji. Prezentacija za domaće novinare održana je u Sarajevu, gdje su se prisutni do najsitnijih detalja upoznali sa novim Santa Fe-om.

Automobil je dizajnerski razvijen na osnovu koncepta „Storm Edge“, koji je opet nastao kao automobil čije linije pokazuju dinamiku oluje, njeno nastajanje i smirivanje. Dizajn budi emocije i u odnosu na prethodne generacije čini se progresivnim, a napredak je evidentatn i u ostalim segmentima kao što su preformanse motora, smanjena potrošnja i povećana sigurnost.

 

Santa Fe krasi prostor koji je luksuzan, ali i praktičan tako da se prostranost i komfor mogu osjetiti podjednako na prednjem i zadnjem sjedištu. Interijer, veličina i položaj sjedišta koja su napravljena od najkvalitetnijih premium materijala, postavljena su tako da budu praktična u svakom momentu bez obzira da li se radi o zadovoljstvu ili poslu. Zadnja sjedišta su djeljiva u omjeru 4:2:4, te tako ostavljaju dovoljno prostora da za sjedenje na zadnjem sjedištu. Prtljažni prostor ovog vozila pogodan je da se utovare velike kabaste stvari, a pregrada unutar njega čini da unutrašnjost izgleda uredno.  Naslon za ruku koji se nalazi u centralnom djelu zadnjeg sjedišta sa integrisanim držačem za čaše dovoljno pokazuje u kojoj su mjeri dizajneri mislili na potrebe putnika koji se nalaze na zadnjem sjedištu. 

 

 


""Novi Santa Fe dolazi  opremljen sa svjetski vodećom trećom generacijom common rail tehnologije i najsavremenijim  VGT motorima naoružanim sa eksplozivnim performansama i u klasi vodećoj ekonomičnoj potrošnji.  Takođe u ponudi sa novim modelom pored 2.2 CRDi (dizelski motor) sa 197 KS, te 2.4 GDI (benzinski motor) sa 192 KS,  kao novitet pojavit će se i i 2.0 CRDi motor (EU6 standard) sa 150 KS.
Pored ekonomične potrošnje i eksplozivnih performansi Hyundai je vodeći u  klasi po emsiji CO2 od 149 g/km kod 2.2 CRDI dizelskog motora. Razlog zašto performanse motora moraju biti konstantno unaprijeđivane nisu samo  eksplozivna snaga, okretljivost, minimalna vibracija i buka motora, ono što je važnije od svega toga jeste minimizacija potrošnje goriva i emitovanja štetnih gasova. Na tržištu BiH trenutno u ponudi će se naći benzinski motor 2.4 GDI  2WD  sa osnovnim paketom opreme od 59.900 KM sa PDV, pored toga u ponudi će se naći dizelski  motor 2.2. CRDi 2WD od 73.290 KM sa PDV, te dokazano najintersantniji 2.2 CRDI 4WD od 76.290 KM sa PDV. Za ljubitelje luksuza i one najzahtjevnije u ponudi se nalazi i 2.2 CRDI 4WD sa paketom opreme Executive i iznosi 92.790 KM sa PDV. Opciono  doplata za 7 sjedišta iznosi 1.200,00 KM sa PDV-om.

Datum objave: 24/10/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook