Naslovna > Automobili > Porsche > GT3 > Predstavljen serijski model sa atmosferskim motorom od 525 KS

Porsche 911 GT3 RS

Predstavljen serijski model sa atmosferskim motorom od 525 KS

Vozaču su na raspolaganju tri moda vožnje, Normal, Sport i Track. U Track modu su moguća osnovna podešavanja vješanja, diferencijala i druga. Upravljač ima četiri rotirajuće kontrole za individualna podešavanja, kao i DRS dugme...

Porsche 911 GT3 RS je konačno stigao i dobio je značajna unapređenja svojih sistema hlađenja i aerodinamike koji pomažu u poboljšanju sposobnosti i dinamike automobila. Novi centralni hladnjak zamjenjuje tri hladnjaka kod prethodnih automobila, oslobađajući prostor Porscheu za ugradnju novih aktivnih aerodinamičkih elemenata na prednjem dijelu. Automobil je sposoban proizvesti 409 kilograma potisne sile pri 200 kilometara na čas, dvostruko više od svog prethodnika 991 2. generacije, i 860 kg pri 285 km/h.

 

 

 


911 GT3 RS pokreće 4,0-litarski atmosferski motor sa šest cilidara, koji proizvodi 525 KS zahvaljujući novim bregastim osovinama s modifikovanim profilima, i usisnim sistemom sa potpuno sportskog modela. Porsche usmjerava svu snagu automobila kroz svoj sedmostepeni PDK mjenjač. Porsche tvrdi da GT3 RS dostiže 100 km/h za 3,2 sekunde, a može postići maksimalnu brzinu od 296 km/h. Svu ovu snagu je potrebno i zaustaviti, a za to su zadužene  prednje kočnice sa šest klipova i zadnje sa četiri klipa, a proizvođač automobila kao opciju nudi i svoj veći Porsche keramički kompozitni kočioni sistem. Automobil se vozi na kovanim točkovima od lake legure od 20 i 21 inča sa centralnim zaključavanjem.

 


911 GT3 RS zadržava svoju težinu zahvaljujući širokoj upotrebi plastike ojačane karbonskim vlaknima, što pomaže da automobil teži samo 1.482 kg, a Porsche ga koristi za vrata, prednja krila, sjedišta i još mnogo toga. Porsche će kupcima omogućiti nadogradnju na Clubsport paket bez dodatnih troškova, a to podrazumijeva čeličnu šipku u slučaju prevrtanja, sigurnosni pojas u šest tačaka i ručni aparat za gašenje požara.

Datum objave: 18/08/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook