Naslovna > Automobili > Kia > Sportage > Predstavljen unaprijeđeni Sportage

KIA

Predstavljen unaprijeđeni Sportage

Južnokorejska kompanija je premiejrom u Sarajevu uvela na tržište BiH, unaprijeđeni model Sportage koji stiže sa brojim poboljšanjima...

Ovaj SUV je Kijin najprodavaniji model u Evropi od početka prodaje na ovom tržištu, a samo tokom 2017. godine je prodano više od 131.000 primejraka ovog modela širom Evrope. Novi Sportage stiže sa osvježenim detaljima na karoseriji, ali i u samoj unutrašnjosti vozila, pored toga tu su i nove sigurnosne i infotainment tehnologije, kao i efikasnije pogonske jedince. „U ponudi su novi motori, koji ispunjavaju najstrožije emisone standarde Euro 6d-TEMP, ono što je najzanimljivije našim kupcima u BiH je 1,6 CRDi motor nove generacije, koji se može pohvaliti nižim emisijama CO2 i nižom potrošnjom goriva. U kombinaciji sa novim 7 DCT automatskim mjenjačem sa dvostrukim kvačilom, nudi jako dobro vozno iskustvo“, naglasio je Azer Šarić, PR Manager Kia Motors Adria Group.

 


Kada govorimo o novim detaljima, to se prvenstveno odnosi na masku hladnjaka, koja je dostupna u mat ili sjajnoj crnoj boji, a tu su i nove svjetlosne jedince izrađene u LED tehnologiji, te redizajnirana svjetla za maglu. Zadnju stranu vozila krase vodoravno postavljena LED svjetla u obliku slova C, dok je izgled kabine ostao skoro ne promjenjen. Ispod poklopca motora novog Sportage modela između ostlaog će se naći EcoDynamics+ 2.0 litarski hibridni agregat sa oznakom R, dok će dosadašnji 1,7 litarski CRDi dizelaš zamjeniti novi 1,6 litarski CRDi motor koji razvija 115, odnosno 136 ks. Snaga se do prednjih točkova prenosi uz pomoć 6-stepenog manuelnog mjenjača, dok je snažnija izvedba raspoloživa sa pogonom na sva 4 točka i sa 7-stepenim mjenjačem s dvostrukim kvačilom. KIA je već počela sa prodajom osvježenog Sportagea u BiH, a cijene kreću od 40.990 KM koliko košta model sa 1,6 benzinskim motorom od 132 KS i paketom opreme LX Active.

Datum objave: 01/02/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook