Naslovna > Automobili > Volkswagen > Tiguan > Predstavljen VW Tiguan sa većim međuosovinskim razmakom

Volkswagen

Predstavljen VW Tiguan sa većim međuosovinskim razmakom

Na Detroit Auto Showu VW je otkrio produženu verziju Tiguana koja će kao i standardna biti dostupna u cijelom svijetu.

Produžena verzija Tiguana bazirana je na modularnoj MQB platformi. Iako zvuči nevjerovatno ista se platforma koristi i za model Atlas koji se zbog velikih dimenzija neće prodavati u Evropi. U odnosu na standardnu verziju ova je produžena za nešto više od 11 cm. Sada međuosovinski razmak iznosi 2,8 metara što pogoduje komforu na zadnjim sjedištima. Veći razmak točkova pogoduje dugim vožnjama po ravnim dionicama autoputa a baš takvih na tlu SAD-a ne nedostaje.
Zadnja klizna klupa ima hod od 15 cm (naprijed-nazad) a uz to je preklopiva u omjeru 40:20:40. Time je postignuta velika fleksibilnost putničkog i tovarnog prostora. Istaknimo da su tri reda sjedišta uključena u standardnu opremu dok će se za pogon 4x4 trebati nadoplatiti.

 


Paketi opreme iz standardne verzije bit će jednostavno preneseni u produženu verziju. Isto se odnosi i na punu sigurnosnu opremu i sisteme za poluautonomnu vožnju.
Obzirom na američko ''raspoloženje'' prema dizelašima na tamošnjem će se tržištu isključivo nuditi 2.0 litreni turbo benzinac sa 185 KS. On će standardno dolaziti sa automatskim mjenjačem sa 8 stepeni prenosa i pogonom na prednju osovinu.
Sudeći prema prvim reakcija novinara i posjetitelja u Detroitu očekuje se dobra prodaja...

Datum objave: 10/01/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook