Naslovna > Automobili > Ford > Fiesta > Predstavljena Fiesta Black i Red Edition

Ford

Predstavljena Fiesta Black i Red Edition

Fiesta ST-Line stiže u dvije vizuelno osvježene verzije sa veoma upečatljivim spoljašnjim i unutrašnjim detaljima, a radi se o Black i Red Edition modelima kojima je Ford dodatno proširio svoju flotu vozila...

Dvije nove sportske verzije Ford Fieste stižu sa brojnim vizuelnim poboljšanjima, ono što je pomalo razočaravajuće jeste činjenica da poboljšanje performansi nije prisutno na ovim modelima. Obe verzije su bazirane na ST-line opremi, koju inače posjeduje 20 posto prodanih Fiesti. Red Edition verzija, kao što se iz imena može zaključiti, stiže sa Race crvenom bojom na kojoj su prisutne mat crne kontrastne linije koje se šire do krova, preko poklopca motora, pa sve do prednjeg lipa, dok Black Edition dolazi u Panher crnoj boji, sa mat crnim linijama koje su naglašene crvenim rubovima visokog sjaja. Tanka crvena linija dijeli spoljašnje retrovizore na pola, a crveni detalj nije izostao ni na naplacima, što im daje još upečatljiviji izgled.

 

Kada je riječ o unutrašnjosti automobila, u oba modela dominira crna boja, sa istaknutim crvenim detaljima. Za udobnost putnika nove Fieste između ostalog će biti zadužena crna sporstka sjedišta, koja su djelimično presvučena koža kroz koju je protkan crveni konac. Crveni detalji su takođe prisutni na unutrašnjim ručkama vrata, kao i na okvirima centralnih ventilacijskih otvora. Svakako skreće pažnju i upravljač s ravnim donjim dijelom, presvučen kožom, a koji takođe sadrži i crveni konac. Ovaj hatchback pokreće 1,0-litarski EcoBoost trocilindrični motor s turbopunjačem koji isporučuje 140 KS, a uparen je sa 6-stepenim manuelnim mjenjačem. Ovaj agregat je u stanju Fiestu ubrzati do 100 km/h za 9 sekundi i dovesti do maksimalnih 200 km/h, a prosječna potrošnja na oko 100 km iznosi tek 4,5 l.

 

Datum objave: 15/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook