Naslovna > Automobili > Porsche > 911 > Predstavljena nova serija pneumatika

Goodyear

Predstavljena nova serija pneumatika

Popularni američki proizvođač pneumatika, najavio je novu seriju koja će biti pogodna kako za javne puteve, tako i za trkačke staze...

Prema navodima proizvođača radi se o pneumaticima iz rastućeg segmenta UUHP (Ultra Ultra High Performance) koji obezbeđuju vozačima kraći zaustavni put, dobro prijanjanje za podlogu, te precizno upravljanje vozilom. Novu seriju će činiti pneumatici Eagle F1 SuperSport, SuperSport R i SuperSport RS. Eagle F1 SuperSport svojim čvrstim rebrima gazećeg sloja poboljšava odziv pri promjeni smjera, dok će masivni zatvoreni dezen na ramenom dijelu omogućiti dobru kontrolu u krivinama, a njegov čvrst bočni zid poboljšava vodljivost bez smanjivanja udobnosti pri vožnji, ističe proizvođač. Zahvaljujući kombinaciji različitih komponenti korišćenih pri izradi, pneumatik je prilagođen raznim vremenskim uslovima, spoljašnji dijelovi su usavršeni za suvu, a tri segmenta u centralnom dijelu za mokru podlogu. Eagle F1 SuperSport biće postepeno na raspolaganju u 25 dimenzija, za točkove prečnika od 18 do 21 inča, širine od 205 do 305 mm i profila od 45 do 30. Namijenjen je sportskim modelima među kojima će se vjerovatno naći Volkswagen Golf GTI, limuzinama visokih performansi kao što su BMW M3 i Mercedes-AMG C63, ali i supersportskim automobilima kao što je Porsche 911 Turbo.

 


Još bolje prianjanje i preciznije upravljanje nudi Eagle F1 SuperSport R. Zahvaljujući optimalnoj površini nalijeganja omogućena je ravnomjerna distribucija pritiska na podlogu, a istovremeno su poboljšani preciznost i odziv pri upravljanju. U ponudi će se naći 10 različitih dimenzija, za naplatke prečnika od 18 do 21 inča, širine od 205 do 305 mm i profila od 25 do 40, a namijenjen je za vozila najviših performansi. Najviše prašine će podići Eagle F1 SuperSport RS koji ima najizrazitiji trkački karakter, jer je specijalno razvijen za pomjeranje granica vožnje na trkačkoj stazi, a homologizovan je takođe za vožnju po putu. Posebno ga odlikuje specijalna smješa gume razvijena na iskustvima sa trkačke staze. Na tržištu će biti dostupan u dve dimenzije: 265/35 ZR20 i 325/30 ZR21.

Datum objave: 18/02/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook