Naslovna > Automobili > Porsche > Panamera > Predstavljena Panamera sa GTS oznakom

Porsche

Predstavljena Panamera sa GTS oznakom

Njemački proizvođač je svom modelu Panamera dodado oznaku GTS, čime je ponuda ove luksuzne, sportske verzije automobila dodatno proširena...

GTS verzija bi se pogla posmatrati kao zlatna sredina, jer se nalazi između standardnog i najsnažnijeg Panamera modela, a novi Porsche moći će se kupiti u kombinaciji s karoserijskom verzijom navedena dva modela. Ispod poklopca motora krije se 4-litarski V8 biturbo motor koji u ovom izdanju raspolaže sa 460 konjskih snaga i 620 Nm najvećeg obrtnog momenta, što automobilu omogućava maksimalnu brzinu od 292 km/h, odnosno 289 km/h u kombinaciji s karoserijom Sport Turismo. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h u oba slučaja potrebna je 4,1 sekunda, dok je prosječna potrošnja goriva na 100 km oko 10,3 litra.

 


Panamera GTS stiže sa rekalibriranim adaptivnim zračnim ovjesom, kao i aluminijumskim naplacima veličine 20 inča i Sport Chrono paketom. Za prijenos snage zadužen je 8-stepeni automatski mjenjač sa dva kvačila (PDK). Pored GTS oznake, novi model izdvaja i nekoliko crnih karoserijskih elemenata. Kada je enterijer u pitanju, ovoga puta stižu nešto skromnije modifikacije, pa tako unutrašnošću automobila dominira crna alkantara i detalji od aluminijuma. Sport Chrono paket opreme je standardan a on dolazi sa sportskim volanom sa grejačima koji je presvučen alkantarom. Oba modela su već u prodaji, a automobil opremljen sa TFT instrumentnom tablom, novim "head-up" displejem i oblogama kabine u kombinaciji kože i alkantare, kupce će koštati 138.493 eura, odnosno 141.349 eura kada je u pitanju karoserijska verzija Sport Turismo.

Datum objave: 16/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook