Naslovna > Automobili > Toyota > Prius > Predstavljena peta generacija za Evropsko tržište

Toyota Prius

Predstavljena peta generacija za Evropsko tržište

Toyotina najava kaže da je domet "50 posto veći od trenutne generacije". Ovo bi sugerisalo udaljenost od oko 100 kilometara, sudeći prema trenutnoj cifri od 63 km...

Toyota Prius pete generacije je debitovala u Evropi nekoliko časova pre premijere novog modela u Sjedinjenim Državama. U Evropi je novi Prius dostupan samo kao plug-in hibrid, a pogon uključuje 2,0-litarski četvorocilindarski agregat sa ukupnom snagom sistema od 220 konjskih snaga. Ovo je poboljšanje od 99 KS (74 kW) u odnosu na električni 1,8-litarski motor koji ima 121 KS (90 kW). Prius plug-in u Evropi ima bateriju od 13,6 kilovat-časova, naspram paketa od 8,8 kWh iz prethodnog modela. Jedinica se nalazi ispod zadnjih sedišta.

 

 

 


Prius plug-in će biti dostupan sa opcionim solarnim krovnim panelom, a u najavi modela za evropsko tržište se ne pominje da li bi ovaj sistem poboljšao domet vozila. Estetski, novi Prius izgleda poznato, ali ima i svjež izgled. Promijenjene proporcije uključuju smanjenje visine za 50 milimetara i istezanje međuosovinskog razmaka za istu dužinu. U unutrašnjosti, novi Prius usvaja stilski jezik Island Architecture sa tri oblasti: „okruženje“, „modul vozača“ i „plutajuća instrument tabla“.  Centralna konzola se sastoji od infotainment displeja koji izlazi iz instrument table. Čini se da je jedina fizička kontrola dugme u donjem desnom uglu ekrana. Izgled je sličan izgledu u bZ4X crossoveru jer ekran mjerača viri iz kontrolne table umjesto da ima omotač oko sebe, kao većina modernih vozila.

Datum objave: 16/11/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook