Naslovna > Automobili > Subaru > WRX > Predstavljena poboljšana Subaru Impreza WRX i WRX STI

Subaru

Predstavljena poboljšana Subaru Impreza WRX i WRX STI

Prije pojave potpuno novog modela, koji će na tržište doći za dvije-tri godine, Subaru je pripremio niz poboljšanja na aktuelnom modelu.

Subaru se tradicionalno drži sportskog modela Impreza WRX koji je odavno stekao kultni status. Da bi veliki broj ljubitelja diljem svijeta mogao pratiti nove tehnološke trendove Subaru je značajno osvježio aktuelni model.
Obzirom da vozače Impreze najviše interesuje mehanika recimo da je geometrija prednjeg ovjesa nanovo podešena te da kao takva omogućava preciznije upravljanje, veću stabilnost i bolji prenos snage na prednje točkove. U tom je pravcu dorađen i upravljački mehanizam koji sada daje preciznije povratne informacije što omogućava brže prolaske kroz krivine svih profila.

 


Manuelni mjenjač sa 6 stepeni brzina dobio je nove sinhrone i još precizniji mehanizam biranja stepeni prenosa što se u vožnji osjeti kroz munjevito uklapanje željenog stepena prenosa.
Ispod novih aluminijskih točkova od 18 inča nalazi jača kočiona instalacija sa posebnim oblogama koje isporučuje poznata i priznata kompanija Jurid.
U cilju smanjenja ukupne mase Subaru nudi nadoplatu za stakleni krov...

 

 

 


Popularni boxer motor zadržao je snagu od 270 KS koju preko sofisticirane 4x4 transmisije isporučuje na obje osovine.
Snažnija verzija sa kultnom oznakom STI raspolaže sa uvjerljivih 310 KS. Da bi se maksimalno iskoristila snaga centralni je diferencijal dobio novu elektronsku upravljačku jedinicu. Tu su i novi točkovi od 19 inča koji su u ovom slučaju dio standardne opreme. Ispod atraktivno dizajniranih felgi nalaze se žuta kočiona kliješta sa 6 klipova koja kočione obloge pritišću o bušene diskove većeg promjera nego što je do sada bio slučaj.
Što se karoserije tiče mogu se primijetiti LED svjetla, korekcije na odbojnicima, nove kvake na vratima...
Unutrašnjost je takođe blago ušminkana. Naravno, u oči prvo upada veći kolor displej. Ono što se ne vidi jeste kvalitetnija akustična izolacija i veliki broj sistema za asistenciju vozaču...

Datum objave: 06/01/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook