Naslovna > Automobili > Bentley > Flying Spur > Predstavljena ultra-luksuzna limuzina

Bentley Flying Spur Speed

Predstavljena ultra-luksuzna limuzina

Dvobojna sjedišta sa vanjskim dijelovima od kože nude se 15 boja i kombinacija boja. Kožom presvučena kontrolna tabla ima piano crne detalje kao standard sa opcionom dostupnošću za Crown Cut Walnut, Dark Stained Burr Walnut ili Dark Fiddleback Eucalyptus materijale. Instrument tabla ima oznaku 'Speed', dok su aluminijumske pedale poprimile skroz sportski izgled...

Bentley širi svoju ponudu mnoštvom novih modela fokusiranih na različite potrebe, npr. Mulliner se brine za luksuz po narudžbi, Azure za opuštanje, S za blagi sportski karakter, a Speed modeli za visoke performanse. Dok se brend oprašta od kultnog W12 motora sa modelima kao što je Batur, Flying Spur Speed prikazuje pogonsku jedinicu u svoj svojoj slavi. U tom smislu, 6,0-litarski bi-turbo W12 motor generiše 626 KS i 900 Nm, što omogućava Flying Spur Speedu da postigne ubrzanje od 0-100 km/h za 3,7 sekundi i dostigne brzinu od 333 km/h.

 

 

 


Tipično za Bentleyjeve modele sa W12 pogonom, snaga se šalje na sve točkove preko osmobrzinskog ZF mjenjača s dvostrukim kvačilom. Sistem ima varijabilnu distribuciju obrtnog momenta - može poslati do 480 Nm na prednju osovinu - i vektorski obrtni moment na obje osovine za raspodjelu snage na svaki ugao i izoštravanje upravljanja. Proizvođač automobila sa sjedištem u Gaydonu opremio je Flying Spur Speed Bentley Dynamic Ride System-om, 48-voltnim elektronski kontrolisanim kompenzatorom protiv prevrtanja koji ukrućuje vješanje i kontroliše stabilizatore.

 

 

Na svakom točku se nalaze najveće gvozdene kočnice na svijetu - 16,5-inčni prednji diskovi su zajednički sa Continental GT Speed, sa sjajno crvenim čeljustima i Bentley oznakama. Ove kočnice su smještene u 22-inčnim Speed točkovima ili opcionim sportskim točkovima. Još neke od vizuelnih izmjena koje izdvajaju Flying Spur Speed od njegovih savremenika su zadnja svjetla, hromirana prednja maska i prepoznatljive značke Speed na prednjim branicima. PO želji kupac može izabrati i prednji difuzor od karbonskih vlakana, bočne pragove, zadnji difuzor i spojler na poklopcu prtljažnika.

 


Kabina je jednako važna kao i pogonski sklop kada je u pitanju najbolji Bentley, zbog čega je Flying Spur Speed opremljen Dinamica Pure - tkaninom nalik antilopu napravljenom od 73% recikliranog poliestera - svim ključnim dodirnim tačkama u kabini, uključujući spoljni dio volana, središta sjedišta i ručicu mjenjača.

Datum objave: 06/09/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook