Naslovna > Automobili > Rolls-Royce > Phantom > Predstavljeno limitirano izdanje

Rolls-Royce Phantom

Predstavljeno limitirano izdanje

Rolls-Royce je predstavio specijalno Tempus izdanje Phantoma, koje će biti izrađeno u svega 20 primjeraka, a svih 20 jedinica već je pronašlo put do svojih kupaca...

Rollce-Royce je lansirao specijalnu verziju Phantoma nazvanu Tempus. Sadrži mnoštvo kozmetičkih nadogradnji za koje brend kaže da su inspirisani vremenom, astronomskim fenomenima i beskrajnim dometima svemira. Proizvodnja je ograničena na 20 primjeraka, koji su već prodati. Karoserija automobila dobila je jedinstvenu Kairos plavu boju, za koju Rollce-Royce kaže da oponaša ,,tamu i misteriju svemira“. Boja je prošarana kristalnim ljuspicama, koje navodno predstavljaju zvijezde. Rollce-Royce će čak za kupce personalizovati prepoznatljivu Spirit of Ecstasy maskotu na poklopcu motora dodajući gravuru određenog datuma, lokacije ili imena.

 

 


Unutrašnjost Phantom Tempusa ima posebno dizajnirano nebo koje podsjeća na pulsare (neutronske zvijezde). Takođe je ugrađena aluminijumska kontrolna tabla sa rešetkama koja je izgrađena iz jednog komada. Kupci mogu dobiti i specijalno modifikovani držač za šampanjac u V12 obliku. Kao i konvencionalni Phantom, Tempus pokreće 6,75-litarski V12, koji generiše 543 KS, što mu je dovoljno za ubrzanje od 0-100 km/h za 5,3 sekunde, mada performanse sigurno neće biti ključne za kupce ovog automobila.

Datum objave: 24/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook