Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Prekida proizvodne aktivnosti u Rusiji

Renault Grupe

Prekida proizvodne aktivnosti u Rusiji

Renault Grupa ostaje fokusirana na sprovođenje strateškog plana Renaulution. Grupa će sprovoditi svoju komercijalnu politiku, usmjeravajući se na vrijednost, jačanje konkurentnosti i ubrzani razvoj programa smanjenja troškova...

Izvršni odbor Renault Grupe sastao se na sjednici 23. marta i donio odluku da prekida proizvodne aktivnosti u svojoj fabrici u Moskvi, a s obzirom na vlastiti vlasnički udio u društvu Avtovaz, Renault Grupa razmatra različite mogućnosti, uzimajući u obzir trenutnu situaciju i odgovornost prema 45.000 radnika u Rusiji.

 

 


Renault Grupa naglašava da već uvodi mjere potrebne za usklađivanje sa međunarodnim sankcijama. Zbog ovih mjera će Renault Grupa na odgovarajući način prilagoditi financijske prognoze za 2022. godinu, i to tako što će marža iz osnovne djelatnosti dostići oko 3 % (u odnosu na dosadašnjih minimalnih 4 %). Nenovčano usklađivanje u visini knjigovodstvene vrijednosti konsolidovane nematerijalne imovine, materijalnih osnovnih sredstava i goodwilla će biti evidentirano prilikom objave rezultata za prvo tromjesečje 2022. godine. Dana 31. decembra 2021. ova vrijednost je iznosila 2,195 miliona evra.

Datum objave: 25/03/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook