Naslovna > Automobili > Lamborghini > Aventador > Prema željama kupaca

Lamborghini Aventador SVJ Xago Edition

Prema željama kupaca

Lamborghini je predstavio novo specijalno izdanje modela Aventador SVJ pod nazivom Xago Edition..

Xago Edition je pokrenuo virtuelnu prezentaciju kompanije Ad Personam koja nudi internet konsultacije klijentima koji žele da personalizuju svoj primjerak Lamborghinija. Ovaj model će biti izrađen u samo deset primjeraka i dostupan je samo klijentima preko nove internet usluge brenda. Dostupan je čitav spisak elemenata dizajna enterijera i eksterijera, a kroz dodatke se ispoljava heksagonalna tematika.

 

 

 

 

Xago Edition se bazira na modelu Aventador SVJ Roadster i karakterišu ga jedinstveni heksagonalni ukrasi na vratima, prednjim krilima i zadnjim lukovima. Svi primjerci dolaze sa novim setom sjajnih naplataka od crne legure dok su prednji razdjelnik, retrovizori, difuzor, bočni i repni spojleri dostupni u boji po izboru kupaca. U kabini se nalazi novi heksagonalni uzorak na presvlakama sjedišta, a boja unutrašnjosti je ukomponovana sa nijansom karoserije. Na instrumetn tabli se takođe nalazi i pločica na kojoj je označena pripadnost ovoj ekskluzivnoj seriji. Xago Edition pokreće identična pogonska jedinica kao u Aventadoru SVJ Roadster, 6,5-litarski V12 koji isporučuje 770 KS pri 720 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi na sva četiri točka preko sedmostepenog automatskog mjenjača što omogućava ubrzanje od nule do 100 km/h za samo 2,9 sekundi i dostizanje maksimalne brzine od 350 km/h.

 

 

 

 

Lamborghinijev novi internet studio za prezentaciju Ad Personam nadopunjava postojeću fizičku uslugu personalizacije. Kao i postojeći program, dizajniran je za kupce koji žele da personaliziju svoj primjerak Lamborghinija, ali sada zahvaljujući njemu klijenti nemaju potrebu da dolaze u sjedište kompanije u Sant'Agata Bolognese. Ova usluga predstavlja personalizovaniju varijantu konvencionalnog internet konfiguratora. Kupci preko njega mogu da zakažu video pozive sa timom stručnjaka kompanije, koji im nude različine mogućnosti presonalizacije željenog Lamborghinijevog modela. Po okončanju poziva i konsultacija, Lamborghini će klijentu dostaviti detaljnu ponudu koja uključuje skice dizajna i uzorke materijala.

Datum objave: 22/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook