Naslovna > Automobili > Fiat > 500X > Premijera koncepta terenskog „fiće“ u Parizu

Fiat

Premijera koncepta terenskog „fiće“ u Parizu

Italijanski automobilski gigant potvrdio da će na predstojećem sajmu automobila u Parizu predstaviti koncept 500X...

Fiat 500 linija koju je 2007. godine oživjela savremena verzija nekadašnje „fiće“, a koja je vremenom proširena sa kabriolet izvedbom i nedavno predstavljenim petovratnim 500L modelom, dobiće i četvrtog člana potvrdio je italijanski automobilski gigant. Nakon što je na svjetskoj premijeri monovolumenskog modela 500L koja je održana u Torinu novinarima na nekoliko sekundi prikazana off-road verzija petovratnog Fiata 500 objavljeni su i prvi zvanični podatci o novom modelu radnog naziva 500X.

 

""Iz Fiata poručuju da će automobil nuditi mjesta za pet odraslih osoba, sa prtljažnikom čija će se zapremina kod modela sa prednjim pogonom kretati oko 400 litara, dok se kod 4x4 verzija očekuje nešto manje prostora.
Osnovni pogonski agregat biće provjereni 1.4-litarski TwinAir sa 94 KS, a u ponudi će se naći i savremeni dvocilindrični jednolitarski motor sa 105 KS, te poznati 1.3 Multijet dizelaš. Konceptni Fiat 500X biće izložen na ovogodišnjem sajmu automobila u Parizu koji se održava uod 29. septembra do 14. oktobra. 

Datum objave: 16/08/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook