Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > E klasa > Premijera nova E-Class Estate za dva dana

Novi Mercedes-Benz E-Class Estate

Premijera nova E-Class Estate za dva dana

U ponedjeljak, 6. juna, bit će predstavljena potpuno nova generacija Mercedes-Benza E-Class Estate. Predstavnici medija sve će moći pratiti uživo putem video linka.

Pripreme za glamuroznu prezentaciju ulaze u završnu fazu. Nakon nekoliko špijunskih fotografija iz centrale njemačkog proizvođača automobila dolaze nam i službene fotografije pojedinih detalja. Na njima je vidljivo da novi Mercedesov karavan ima dosta sličnosti s limuzinom što je i očekivano. Logično, najveće promjene na karoseriji mogu se primijetiti iza ''B'' nosača krova.

 


Unutrašnjost je, očigledno, luksuzna. Istina, na fotografijama ovog tipa obično se nalaze modeli sa najboljim paketima opreme ali iskustvo nas ući da su Mercedes-Benzovi paketi opreme bogati čak i u baznim modelima.
Uz eleganciju karoserije kupcima karavana bitan je prtljažnik, odnosno njegova zapremina. Otkriveno je da je zapremina kod E Estatea čak 695 litara i to u slučaju kada su zadnja sjedišta u funkciji.

 

 

 

Ponuda motora i mjenjača ostaje ista kao kod limuzine. Istaknimo da će se ispod prednjeg poklopca najjače verzije nalaziti 4.0 litreni V8 benzinac sa 612 KS. Impresivan je i obrtni moment od 850 Nm.
Kao glavni konkurenti navode se Audi A6, BMW 5 Touring i Volvo V90.
U narednih 12 mjeseci očekuje se predstavljanje E- Class Coupe i Covertible verzije čime će ponuda karoserija biti kompletirana. 

 

 

 

Datum objave: 04/06/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook