Naslovna > Automobili > Chevrolet > Captiva > Premijera nove Captive u Ženevi

Chevrolet

Premijera nove Captive u Ženevi

Poznat kao tvorac SUV segmenta s automobilom Suburban iz 1935. godine, Chevrolet ima više od 75 godina iskustva u proizvodnji SUV-ova. Na Sajmu automobila u Ženevi, ovaj će brand predstaviti novo dizajnirano izdanje SUV Captive.

 

Nova Captiva dolazi s nekoliko izmjena na stražnjem i prednjem dijelu, uključujući nova LED stražnja svjetla, uglaste kromirane vrhove ispušnih cijevi i preoblikovani odbojnik. S prednje je strane spušten odbojnik, uvedena nova maska te obnovljen dizajn svjetla za maglu, a novi su i aluminijski naplatci od 18 inča.Captiva sada nudi mogućnost ulaska i pokretanja bez ključa kod viših paketa opreme. U unutrašnjosti vozila nalaze se sjedala u svježim bojama i od novih materijala (sjedala presvučena kožom u višim paketima opreme), te nova ploča s instrumentima. Dvozonska klima, paket ambijentalnog osvjetljenja te grijana stražnja sjedala u pojedinim paketima opreme osiguravaju još veću udobnost.

 

Ponuda od sedam sjedala te dodatna praktična rješenja čine novo dotjeranu Captivu tipičnim obiteljskim SUV-om. Ovog će ljeta Chevrolet proširiti svoju ponudu predstavljanjem automobila Trax s kojim ulazi u sve popularniji i brzo rastući segment malih SUV-ova. Trax će biti dostupan s prednjim pogonom kao i s pogonom na sva četiri kotača.

 

"S Captivom i Traxom, Chevrolet nudi dva vrlo posebna SUV-a u Europi, od kojih oba pronose Chevroletov kultni dizajn," rekla je Susan Docherty, predsjednica i izvršna direktorica za Chevrolet i Cadillac Europe. "Trax kombinira okretnost malog automobila i prilagodljivost SUV-a, što ga čini savršenim za današnje gradske avanturiste. Veća i snažnija Captiva zauzima moćniji stav. Captiva je idealan partner onima koji žele malo avanture, ali osjećaju da im treba više prostora, sposobnosti te malo veća praktičnost," dodala je Docherty.

 

Prodaja Traxa u Bosni i Hercegovini započinje u ljeto

 

Planira se da će se Trax pojaviti u auto salonima Bosni i Hercegovini u ljeto ove godine. Chevroletov nov i malen SUV privlačnog izgleda, nudi izbor od tri ekonomična motora. Moguće je birati između 1,4-litarskoga benzinskog motora s turbo punjenjem od 140 KS (103 kW), 1,6-litarskoga benzinskog motora, kao i 1,7-litarskog dizel motora koji proizvodi 130 KS (96 kW).Sve inačice ručnog prijenosa imaju Start/Stop funkciju. Trax dolazi u verziji s prednjim pogonom (FWD) te pogonom na sva četiri kotača (AWD).Tehnologija Chevrolet My Link dolazi kao standard s višim paketima opreme, a radi se o sustavu koji povezuje sadržaj iz kompatibilnih pametnih telefona na 7-inčni zaslon u boji visoke razlučivosti osjetljiv na dodir. Chevrolet MyLink omogućava korisnicima navigaciju pomoću namjenske aplikacije BringGo na pametnom telefonu, kao i pristup internetskom radiju TuneIn.

 

Korisnici sustava MyLink koji posjeduju kompatibilni iPhone* (od 4S nadalje) s ugrađenim sustavom iOS6, moći će koristiti Siri, sustav korisničke podrške, za obavljanje niza aktivnosti pritom sigurno prateći cestu i držeći ruke na upravljaču.

Datum objave: 25/02/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook