Naslovna > Automobili > Hyundai > Genesis > Premijera zakazana za srijedu 29. septembra

Genesis GV60

Premijera zakazana za srijedu 29. septembra

Genesis je najavio da će za dva dana, tačnije u srijedu održati zvaničnu premijeru modela GV60, na kojoj će biti detaljno prikazane sve tehničke specifikacije automobila...

Danas je na društvenim mrežama postavljen video zapis, koji je javnosti otrkio tačno vrijeme i datum zvanične premijere novog crossover električnog modela GV60. Ovaj događaj odigraće se 29. septembra u 17:00 časova, po časovnoj zoni Los Anđelesa, što znači da će zainteresovani kupci iz Evrope premijeru zapravo dočekati zapravo 30. septembra, u četvrtak rano iza ponoći. Spoljašnji dizajn i unutrašnjost kabine ranije su već otkriveni upotpunosti, ali u Hyundaiu su bili izrazito tajanstveni kada je riječ o tehničkim specifikacijama i postavkama.

 

 

 

 

 

Za sada jedina stvar, koja je poznata iz ovog segmenta je platforma E-GMP, koja je prlilagođena električnom vidu pogona i koju već koriste modeli Ioniq 5 i EV6. Takođe, već je poznato i to da će ovaj automobil sadržavati izuzetno napredne tehnologije prepoznavanja lica i čitača otiska prsta. Sa obzirom da brend Genesis proizvodi luksuzna vozila, očekuju se postavke poput pogonskog sklopa sa dva elektro motora i pogona na sva četiri točka, postavke koje su već primjenjene kod modela Ioniq 5 i EV6. Takođe glasine iz Južne Koreje govore da bi GV60 trebao imati i najmoćniji pogonski sklop od sva tri električna modela iz ove grupacije. Nakon zvanične premijere 29. septembra, novi crossover GV60 biće dostupan kupcima krajem godine ili početkom 2022. godine u zavisnosti od tržišta. Ovaj model pojačaće ponudu Genesisa u paleti električnih vozila, dok je plan ovog proizvođača da do kraja decenije predstavi 8 vozila sa ovim pogonom.

Datum objave: 27/09/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook