Naslovna > Automobili > Hyundai > i20 > Premijerno predstavljanje Nove Generacije i20

Pariški novitet

Premijerno predstavljanje Nove Generacije i20

Hyundai Motor zvanično predstavio Novu Generaciju i20 na Sajmu vozila u Parizu

Novu Generaciju i20  krasi,  sofisticirani dizajn,  vodeća u klasi prostranost interijera, bogata opremljenost i poboljšani komfor, zahvaljujući tome ovo vozilo možemo uvrstiti bez imalo razmišljanja u premium segment po pitanju kvaliteta. Dizajniran, razvijen i konstruiran u Europi. Nova Generacija i20 je istinsko europsko vozilo i Sajam vozila u Parizu bio je prirodan slijed i najbolji izbor za predstavljanje.

 

Hyundai je zvanično potvrdio da će Nova Generacija i20  biti osnažena sa 1.0 litarskim turbo  trocilindričnim benzinskim agregatom u 2015. godini. Novi Kappa 1.0 litarski T-GDI motor  je prvi u svojoj generaciji malih turbo benzinskih motora, te tako nudi poboljšane performanse, užitak u vožnji i efikasnost. Ovaj  motor razvijen je u Europskom tehničkom centru u Russelsheim-u, isti ima snagu od 120 KS i obrtni momenat od 172 Nm.

 

Allan Rushford, Zamjenik predsjednika i COO u Hyundai Motor Corp je dao komentar: » i20 je istinsko europsko vozilo i ponosni smo što smo imali priliku da ga predstavimo u Parizu. Zahvaljujući novom 1.0 T-GDI benzinskom agregatu pratimo trend  malih motora sa turbo punjenjem, koji pružaju veliki užitak prilikom vožnje i koji su ujedno efikasni. Novi motor još jednom potvrđuje Hyundai misiju u Europi, a to je održiva mobilnost, te na taj  način  nam daje  priliku da zavirimo u budućnost i njihove buduće inovacije.

Datum objave: 03/10/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook