Naslovna > Automobili > Land Rover > Range Rover Evoque > Premijerno predstavljen Evoque

Range Rover

Premijerno predstavljen Evoque

Prije dvije godine smo imali priliku da vidimo špijunske fotografije novog Evoque modela, a on je sada i zvanično predstavljen...

Nova generacija ovog SUV modela stiže sa istim dimenzijama kao i njegov prethodnik, ali Land Rover Premium Transvers arhitektura će putnicima ipak ponuditi više prostora, a i kapacitet prtljžnika je uvećan za oko 6%, pa njegova zapremina sada iznosi 591 litar, koji se spuštanjem zadnjeg reda sjedišta  povećava na 1.363 l. Unutrašnjost je bogatija za potpuno novu, digitalnu instrument tablu, dok se sjedišta mogu prilagoditi u čak 16 pravaca, međutim sve nekako podsjeća na model Velar, kako u unutrašnjosti, tako i sa spoljašnje strane vozila.

 


Nova platforma podržava elekrtifikaciju, što ga svrstava u prvi hibridni i električni Evoque u istoriji. Pogonski sklop se sastoji od četverocilindarskog agregata i 48-voltnog sistema, koji je u stanju da razvija 300 ks. Agregat se gasi pri brzinama ispod 17 km/h kada vozač koristi kočnice, a prilikom novog ubrzavanja koristi prethodno uskladištenu energiju kao pomoć motoru. Na novom modelu neće izostati ni tradicionalne pogonske jedince, među kojima će se naći standardni 2,0 litarski dizel i benzinski agregat. Dizelaši će razvijati 150 i 240 ks, dok benzinci stižu sa 240 i 300 ks, uz devetostepeni ZF automatski mjenjač. Početna cijena ovog automobila u Velikoj Britaniji je 35.600 eura.

Datum objave: 24/11/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook