Naslovna > Automobili > BMW > X5 > Premijerno predstavljena četvrta generacija X5 modela

BMW

Premijerno predstavljena četvrta generacija X5 modela

Njemački proizvođač je na Sajmu automobila u Parizu premijerno predstavio novog naslednika svog najprodavanijeg SUV modela. Tako je većini dobro poznati BMW X5 dobio pojačanje u četvrtoj generaciji…

Četvrta generacija modela BMW X5 predstavlja korak naprijed u odnosu na sve njene prethodnike. Novi X5 je veći, luksuzniji i sve u svemu, napredniji od prethodnog modela. Ukratko, nova generacija modela X5 nudi „više od svega“, kao što treba, posebno ako se u obzir uzme činjenica koliko je popularan segment u kome se nalazi zapravo postao. Takođe, rast prodaje ovog modela je od velikog značaja za BMW.

Naime, od preko dva miliona vozila koliko ih je BMW prodao prošle godine, X5 je prodat u preko 180.000 primjeraka, što je skoro 10 procenata od ukupnog broja svih prodatih automobila. Tu ne računamo model X6, kao ni druge modele te kompanije sa „X“ oznakom. Zapravo, od kada je prvi put predstavljen 1999. godine, BMW X5 je prodat u preko 2,2 miliona primjeraka. Sa druge strane pak, posmatrano vizuelno, ovaj model se ne razlikuje previše od modela kojeg mijenja. Novi X5 bi se u prodaji mogao naći već sljedećeg mjeseca.

 

Datum objave: 06/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook