Naslovna > Automobili > Porsche > Cayman > Premijerno predstavljeni 718 T Boxster i Cayman

Porsche

Premijerno predstavljeni 718 T Boxster i Cayman

Njemački proizvođač automobila predstavio je nove verzije svoja dva modela, Boxstera i Caymana, opremljenih Porsche Active Suspension Management tehnologijom...

Ovi automobili će zauzeti poziciju između standardnih 718 modela i S varijanti. Opremljeni su četvorocilindarskim turbo-benzinskim agregatom, radne zapremine 2,0 l, koji je u stanju da isporučuje 300 ks (220 kW) i 380 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Snaga se do točkova prenosi pomoću šestostepenog manuelnog mjenjača ili opcionog automatskog PDK, dok je maksimalna brzina ograničena na 275 km/h. Iako je pogonska jedinica preuzeta iz bazičnih verzija ovih modela, sistem oslanjanja je unaprijeđen, oba modela posjeduju Porsche Active Suspension Management tehnologiju koja omogućava spuštanje ogibljenja za 20 mm.

 


Dizajnerski se ne razlikuju mnogo od standardnih modela, novitet su specifični alu naplaci, veličine 20 inča, kao i izduvne cijevi, te oznake  "718 Boxster T" i "718 Cayman T" na spoljašnjosti vozila. Kada je enterijer u pitanju, tu je novi sportski upravljač, crna sportska sjedišta, a iz kokpita je izbačen multimedijalni sistem, kako bi se automobil što više olakšao, ali će proizvođač ovaj uređaj besplatno ugraditi ukoliko kupac to zahteva. U Njemačkoj su ovi modlei već dostupni za naručivanje i to po cijeni od 63.047 eura za 718 Cayman T, odnosno 65.070 eura za 718 Boxster T.

Datum objave: 21/12/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook