Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > T-Klasa > Premijum mali kombi za aktivan životni stil

Nova Mercedes Benz T Klasa

Premijum mali kombi za aktivan životni stil

Prostor za cijelu porodicu – sa do tri dečija sjedišta na zadnjoj klupi. Dosta utovarnog prostora za ljubitelje slobodnog vremena i sporta. Klizna vrata omogućavaju brz ulazak i izlazak iz vozila i fleksibilne opcije utovara. Savremeni dizajn, širok spektar sigurnosne opreme i raznovrsna povezanost - „Život postaje veliki“...

Sa novom T-Klasom, Mercedes-Benz donosi udobnost u segment privatnih malih kombi vozila, a istovremeno nudi put ulaska u svijet brenda sa zvijezdom svima onima kojima je potrebno mnogo prostora. Ovaj potpuno novi model kombinuje multifunkcionalnost i prostranost sa vrhunskim nivoom opreme: bilo da je u pitanju standardni MBUX infotejnment sistem i električna parking kočnica, opcioni 17-inčni točkovi od lake legure, KEYLESS-GO ili ambijentalno osvjetljenje, ili čak ARTICO presvlake od vještačke kože/MICROCUT sjedišta, nova T-Klasa se može pohvaliti raznovrsnim spektrom opreme u svom segmentu. Sveobuhvatan asortiman standardne bezbjednosne opreme, uključujući sedam vazdušnih jastuka i brojne sisteme za pomoć u vožnji, čini ga najsavremenijim, pouzdanim saputnikom za porodice i ljubitelje aktivnog odmora.

 

 

 


„Sa novom T-Klasom proširujemo naš portfolio sa pravim premijum malim kombijem koji kombinuje prostranost i funkcionalnost sa stilom i udobnošću kao nijedno drugo vozilo u ovom segmentu“, kaže Mathias Geisen, Mercedes Benz Vans. „T-Klasa je savršena za sve kojima je potrebno puno prostora – od aktivnih porodica do sportskih entuzijasta. Uz to, mi nastavljamo naš strateški kurs rasta u premijum segmentima.”

 


Segment privatnih malih kombi vozila značajno je porastao u poslednjih nekoliko godina. T-Klasa je razvijena posebno za porodice i ljubitelje slobodnog vremena kojima je potrebno puno prostora za svakodnevni život, kao i za vikend putovanja ili sportske aktivnosti, ali koji takođe daju veliku pažnju na udobnost i stil. Mali kombi kombinuje kompaktne spoljašnje dimenzije sa prostranošću. T-Klasa sa pet sjedišta je duga 4498 milimetara, široka 1859 milimetara i visoka 1811 milimetara. Uslijediće varijanta sa dugim međuosovinskim rastojanjem i sa sedam sjedišta.

 

 


Prilikom lansiranja na tržište, biće na raspolaganju jedan dizel i jedan benzinski motor, od kojih će svaki biti ponuđen sa dvije snage. Četvorocilindarski motori su poznati po velikoj vučnoj snazi, čak i pri niskim obrtajima, i po optimizovanoj potrošnji. Za još bolje ubrzanje, na primjer pri preticanju, dizel model od 85 kW ima funkciju nadjačavanja i obrtnog momenta. Nakratko se može dostići do 89 kW snage i 295 Nm obrtnog momenta. Svi motori su kombinovani sa ECO start/stop funkcijom. Pored šestostepenog manuelnog menjača, dva dizel modela i snažniji od dva benzinska modela dostupni su i sa sedmostepenim mjenjačem sa dvostrukim kvačilom (DCT).

Datum objave: 26/04/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook