Naslovna > Teme > Preminuo osnivač i vlasnik Brabusa

Brabus

Preminuo osnivač i vlasnik Brabusa

Bodo Buschmann, osnivač i direktor tuning kompanije Brabus koja već četrdeset godina nadograđuje Mercedesove modele, preminuo je u četvrtak nakon kraće bolesti…

Buschmann je osnovao tunersku kompaniju Brabus davne 1977. godine kao 22-godišni student prava i poslovnog menadžmenta, da bi se vremenom iz male radionice preselili u veći prostor u sklopu prodajnog salona i servisa u vlasništvu njegovih roditelja, i ta lokacija je ostala sjedište kompanije do današnjih dana. Kompanija je saopštila kako ih je Bodova smrt pogodila i da im teško pada gubitak jednog takvog vizionara i velikog čovjeka koji je ostavio neizbrisiv trag u automobilskoj industriji.

 

 


Na mjestu direktora kompanije Brabus zamijeniće ga njegov sin Konstantin, koji je do sada obavljao funkciju direktora za marketing i prodaju. Tunerska kuća Brabus je svoju svjetsku slavu i reputaciju izgradila nadogradnjom modela kompanije Mercedes-Benz, a nešto kasnije modela Smart i Maybach. Brabus se oprobao i u nadogradnji luksuznog električnog modela Tesla Model S, koji je predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi 2016. godine. Bodo Buschmann će ostati upamćen po svojoj strasti prema automobilima i posvećenosti poslu koij se bavio. Njegov moto je bio “Nikad ne radite nešto zbog novca – nego zbog strasti”

Datum objave: 30/04/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook