Naslovna > Automobili > BMW > Serija 4 > Prepoznatljiv stil uz domet od 590 km

BMW i4

Prepoznatljiv stil uz domet od 590 km

BMW je otkrio i4, električni sportski coupe, koji će u najsnažnijoj verziji raspolagati sa 523 KS i dometom od 590 km, a više informacija očekuje se u narednom periodu...

Lansiran tri mjeseca ranije nego što je to prvobitno planirano, BMW i4 spreman za proizvodnju je stigao. Otprilike godinu dana nakon istoimenog koncepta, novi električni automobil pridružuje se SUV-ovima iX3 i iX u rastućem bavarskom portfoliu ,,zelenih“ autmobila. Ne treba svakako zaboraviti ni i3 hatchback koji je na tržištu prisutan još od 2013. godine. Izgleda gotovo isto kao i konceptni i4, ali to se u neku ruku moglo i pretpostaviti s obzirom da je i izgledao kao proizvodni prototip, što nije slučaj kod većine konceptnih automobila.

 

 


Može se reći da je u velikoj mjeri povezan sa sljedećom generacijom Serije 4 Gran Coupe, jer sa vanjske strane veoma liče. Plavi akcenti i aero točkovi odvajaju i4 od predstojeće Serije 4 GC, kao i redizajnirani odbojnici i nedostatak izduvnih cijevi nazad. Sa prednje strane BMW je zadržao kontroverznu vertikalnu masku, koja iz svih uglova izgleda drugačije. BMW većinu tehničkih specifikacija drži u tajnosti, rekavši samo da će i4 ponuditi do 523 KS i to vjerovatno u M Performance modelu koji će sprintati od 0-100 km/h za oko četiri sekunde. Takođe, poznato je da će najsnažnija verzija imati domet od 590 km prema WLTP-u.
Dodatni detalji biće dostpuni u narednom periodu.

Datum objave: 18/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook