Naslovna > Automobili > Hyundai > i10 > Prestižna evropska nagrada ponovo u rukama Hyundaija

Novo priznanje

Prestižna evropska nagrada ponovo u rukama Hyundaija

Stručni žiri bio je impresioniran prostranošću, kvalitetom i upravljivošću vozila...

Trinaseto po redu takmičenje za najbolje vozilo na tržištu Centralne i Istočne Europe, donijelo je još jednu prestižnu nagradu “AUTOBEST 2014.” za Hyundai, ovaj put za novu generaciju i10. Drugi put redom u protekle tri godine ova nagrada ide u ruke Hyundai-a, 2012. godine nagradu je osvojila Elantra. 

 

Dan Vardie,  Predsjednik stručnog žiria je prokomentarisao: “ Nova generacija i10 je sigurni pobjednik, ona nudi kupcu velikodušni prostor i visoko kvalitetno vozilo. Isto vozilo je testirano od strane žiria u blizini Beograda, te je pokazalo izvanredne rezulltate u testu upravljivosti za tako malo vozilo.”

 

Zamjenik glavnog predsjednika i COO u Hyundai Motor Europa, Allan Rushford je istakao da je nova generacija i10 perfektan primjer  strategije regionalizacije proizvoda-pravo vozilo za pravu regiju. Ova nagrada je dokaz Hyundaiu da su ponovno uspijeli u svojoj nakani da proizvedu vozilo koje će biti iznad kupčevih očekivanja. Upravo sa ovim vozilom Hyundai ima intenciju da zadrži 3,5 % tržišnog učešća u Europi u 2014. godini.

 

U septembru po prvi put počela je proizvodnja nove generacije i10 u Turskoj fabrici, a njoj je prethodilo investiranje preko 500 miliona eura, što je povećalo godišnji kapacitet proizvodnje na 200.000 jedinica. Turska i češka fabrika zajedno imaju proizvodni kapacitet od 500.000 jedinica. Od 2014. godine, 90 % svih Hyundai modela

prodanih u Europi biti će proizvedeno u regiji.

 

AUTOBEST jedna je od najprestižnijih nagrada i prilikom odabira najboljeg vozila u obzir se uzima kiterij od 13 tački uključujući cijenu, dizajn, specifikacije i servisiranje istog. Žiri je kompletiran od strane 15 najrespektabilnijih auto novinara sa emergirajućih tršišta, uključujući Poljsku, Češku republiku, Mađarsku, Tursku i Rusiju. 

Datum objave: 13/12/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook