Naslovna > Automobili > BMW > Serija 8 > Pretendent na lijevu traku autoputa

BMW serije 8

Pretendent na lijevu traku autoputa

Ako želite da napravite automobil koji će biti konkurencija Aston Martinu DB 11 ili Mercedesu S- Class Coupe, onda morate biti sigurni da će brzine od 250 km/h na autoputu biti sasvim podrazumijevane.

To upravo zna BMW i sa novim 8 Series Coupe modelom provodi rigorozna testiranja. Na stazi koja pripada Apriliji u blizini Rima u Italiji, podvrgli su testu svoju “osmicu” sa bi-turbo V8 motorom, gdje je ovalna staza dužine 4 km  poslužila za testiranje ponašanja vozila pri visokim putnim brzinama i iznenadnim manevrima. Nijemci su test objasnili ovako: “Ubrzanje, kočenje i upravljanje novog sportskog automobila je analizirano na pravcu, pri slalomu i promjenljivim  vremenskim uslovima na podlozi. Visokozahtjevni test- program cilja na harmoniju između udobnosti vožnje i sportsko- podešenog ovjesa. Novi BMW serije 8 je pokazao maksimalnu agilnost i precizno upravljanje u vrlo dinamičnim situacijama”

 


Razvoj serijskog modela se radi paralelno sa trkaćim M8 GTE Le Mans modelom, koji će imati potpuno drugačiju aerodinamiku. Za sada možemo samo nagađati kakve će tek biti mogućnosti trkaćeg automobila, s obzirom da iz kompanije BMW kažu da su serijskim modelom “vrlo zadovoljni”…

Datum objave: 30/01/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook