Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Prezentacija dva nova quada održana na Bjelašnici

CFMOTO X4 i X5

Prezentacija dva nova quada održana na Bjelašnici

Prodaja je zvanično počela nakon premijere na Bjelašnici, a cijene se kreću od 13.850 KM za osnovni model X4 i 14.062 KM za CFMOTO CFORCE X5...

CF Moto je nedavno na olimpijskoj ljepotici Bjlešnici predstavio dva nova quada. Samo dva mjeseca nakon evropske premijere modela CFORCE X4 i X5 održane u Francuskoj CF MOTO ova nova ATV vozila plasirao je i na domaće tržište. Svi noviteti su i praktično predstavljeni na interesantno postavljenom poligonu. „BiH premijeru novih modela C-Force 450 i 520 radili smo na Bjelašnici. Prezentovali smo nove modele, takođe uz prezentaciju smo imali i stari model gdje ste mogli da vidite način na koji upravljate te poboljšanja na novim modelima. Šta se može najviše primijetiti jesu upravljači. U starim modelima nije bilo servo volana, dok u novim 520-kama postoji servo volan kao i blokada zadnjeg diferencijala. Prednost takođe jeste 25% manje zagrijavanje kod novih modela što olakšava velike ture“, kazao je Adis Bradić, Country manager, Guevara BH d.o.o. – CFMOTO.

 

 

 


Iako je agregat ostao isti kao i kod prethodnih modela mnogo truda je uloženo da osjećaj u vožnji i isporuka snage budu bolje definissani. Modeli X4 i X5 imaju znatno unaprijeđen radijus okretanja u odnosu na prethodni model što će onima sa manje iskustva omogućiti lakše kretanje po terenima koji su zahtjevniji. Prilazni ugao je povećan i sa 26% garantuje lakše savladavanje prepreka. Poen novajlije ubiru i s 25,4 cm klirensa pa su zahtjevni tereni sada još manji izazov za X4 i X5. Iz kompanije CFMOTO obećavaju veću autonomiju ovih modela jer je kapacitet rezervoara povećan za 20%.

 

 

 

Svjesni činjenice da su udobnost i ergonomija izuzetno bitni faktori kod ATV vozila inženjeri su dodali nekoliko čarobnih sastojaka. Sjedišta su mnogo mekša nego ranije, a za nihovu ispunu korištena je nova struktura pjene. Zadnji dio sjedišta, namijenjen za suvozača je proširen, te postavljen u novu poziciju. U oba slučaja instrumenti se projektuju se na digitalnim ekranima prečnika 3.5 inča za CFORCE X4 i 5 inča za CFORCE X5 sa kojim stiže jače pozadinsko svjetlo što garantuje bolju vidljivost.

Datum objave: 06/10/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook