Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Prezentacija električnih modela

Renault na sajmu u Hanoveru

Prezentacija električnih modela

HippieCaviar Motel ima domet od 285 km koji se u samo pola sata punjenja može povećati za 170 km. Njegov 90 kW (120 KS) snažan motor opskrbljuje baterija od 45 kWh koju je moguće puniti na punionicama istosmjernom strujom snage 80 kW...

Renault sa zadovoljstvom učestvuje u povratničkom izdanju Međunarodnog sajma mobilnosti, transporta i logistike u Hanoveru, koji se posljednji put održao prije četiri godine. Prilika je to za brend da pokaže svu svoju stručnost u području 100 % električnih kombija, segmentu koji je utemeljila 2011. godine predstavljanjem posve električnog Kangooa. Iste je godine Kangoo osvojio titulu Međunarodnog kombija godine, postavši tako prvi posve električni kombi kojem je to uspjelo. Renault Master, drugi najprodavaniji kombi marke koji je od 1980. godine prodan u više od 3 milijuna primjeraka, već je više od pet godina dostupan u posve električnom izdanju, omogućujući marki da održi svoju vodeću poziciju na tržištu električnih kombija. Renault danas predstavlja Trafic Van E-Tech Electric, prvu električnu inačicu svojeg najprodavanijeg kombija Renault Trafic Van. Kao ni ostali električni kombiji u ponudi, osim u pogledu pogona, nimalo se ne razlikuje od ekvivalentnog modela s termičkim motorom. To znači da dolazi u brojnim verzijama, s jednakom ponudom opreme i jednakim mogućnostima prilagođavanja u skladu s potrebama kupaca. Renault Trafic Van E-Tech Electric baštini sve kvalitete svojeg prethodnika, a od 1980. godine prodat je u više od 2,2 miliona primjeraka u više od 50 zemalja širom svijeta. U Evropi trenutno zauzima treće mjesto na ljestvici najprodavanijih lakih privrednih vozila (u klasi kombija).

 

 

 


Vjeran svojem nasljeđu, Trafic Van E-Tech Electric idealno je vozilo za profesionalce zahvaljujući velikom teretnom kapacitetu, modularnosti i brojnim dostupnim varijantama. Sada je dostupan i s nizom sigurnosnih sistema, savremenim multimedijskim sistemom i bogatijom te poboljšanom ponudom motora. Renault je prošle godine predstavio HippieCaviar Hotel, konceptno vozilo temeljeno na modelu Trafic koje je trebalo odgovoriti na sve veću potrebu kupaca za putovanjima i prilikama za posmatranje prirode u idiličnom okruženju, i to uz udobnost i pogodnosti hotela s 5 zvjezdica. Danas Renault predstavlja drugu fazu vlastite strategije za razvoj rekreacijskih vozila: novo konceptno vozilo HippieCaviar Motel. Taj prerađeni kombi, sazdan na novom Renaultu Kangoo L2 E-Tech Electric, sigurno je, fleksibilno i dinamično utočište za pustolove i zaljubljenike u sport, željne uzbuđenja i boravka u prostranstvima prirode.

Datum objave: 20/09/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook