Naslovna > Automobili > Dacia > Duster > Prezentacija održana na Bjelašnici
FOTO GALERIJA (10)

Dacia Duster II

Prezentacija održana na Bjelašnici

Na bosanskohercegovačkoj prezentaciji za medije, Dacia je predstavila novi Duster, model koji spaja terenske sposobnosti i udobnost u svakodnevnoj vožnji.

Druga generacija donosi osvježeni vanjski izgled i potpuno redizajniranu unutrašnjost. Novi Duster karakteriše svjetlosni potpis sa LED dnevnim svjetlima u seriji i mnogo bolja zvučna izolacija putničkog prostora, kao i dobra ponuda tehnološki napredne opreme. Ergonomski poboljšan vozački položaj, novi električni servo upravljač kao i dvozonski klima uređaj su neki od  aduta novog Dustera . Na centralnoj konzoli kod opremljenijih verzija se nalazi ekran Media NAV Evolution sistema, po zahtjevu kupaca upotpunjen s praktičnom parking MultiView kamerom za prikaz iz više uglova – njih ukupno četiri. Za zahtjevnije kupce, Duster se može opremiti luksuznijom opremom poput sistema za otključavanje bez upotrebe ključa, automatske aktivacije svjetala, sistema za upozorenje na mrtvi ugao, te sistema za pomoć pri kretanju na uzbrdici ili nizbrdici. Zapremina pretinaca za odlaganje iznosi 27,2 litre, uključujući novu 2,8-litrenu ladicu smještenu ispod suvozačevog sjedišta. Zapremina prtljažnika iznosi 467 litre kod verzije sa pogonom na četiri točka. 

 

Ponudu motora čine po dva poboljšana Euro 6 benzinca (1.6 SCe/115 KS i 1.2 TCe/125 KS) i dva dizelaša (1.5 dCi/90 i 110 KS). Svi motori, osim ulaznog dizela, mogu se upariti sa 4x4 pogonom. Atmosferski benzinac 1.6 SCe dostupan je uz plinsku instalaciju i doplatu od 1.400 KM. Pored ručnog mjenjača, Duster u kombinaciji sa dCi 110 dizelskim agregatom nudi i moderni EDC automatski mjenjač sa dvostrukim kvačilom. Novi Duster nudi savremeni izgled, poboljšani utisak kvalitete i dobru ponudu moderne tehnološke opreme uz pristupačnu cijenu od 23.400 KM za osnovni model, a uz sve to dolazi sa standardnom garancijom od 7 godina ili 100.000 pređenih kilometara.
 

Datum objave: 22/02/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook