Naslovna > Cupra > Ateca > Prezentacija u Barseloni
FOTO GALERIJA (9)

Cupra Ateca i Cupra TCR

Prezentacija u Barseloni

Brend Cupra objavljuje da šalje u proizvodnju jedan produkcijski model, dva konceptna automobila i jedan trkaći automobil, a izgleda da će se u budućnosti pojaviti još jedan bonusni model.

U januaru je kompanija Seat potvrdila da će brend Cupra biti nezavisan i proizvoditi modele namjenjene entuzijastima.  Upravo ovih dana je na svečanoj ceremoniji u Barseloni španski proizvođač otkrio svoj prvi produkcijski model Cupra Ateca. “Cupra je velika prilika za Seat, naše mušterije i biznis. Cijeli projekat je ostvarenje sna jedne male  grupe ljudi koja traže način kako da osvoje istinske ljubitelje automobila. ”- rekao je na predstavljanju predsjednik kompanije Seat, Luca de Meo. Cupra Ateca je SUV unikatan u svom segmentu, a trenutno je najjači crossover u istoriji Seata. Pogonska jedinica je benzinski  2.0  litarski turbo- motor snage 300 KS, a što se tiče mjenjača izbor je pao na  novi sedmostepeni DSG automatski dual- cluch. Snaga se prenosi na sva 4 točka uz pomoć adaptivnog 4x4 pogona, koji uz pomoć senzora na automobilu  analizira uslove na cesti u realnom vremenu i vrši optimizaciju raspodjelu snage. Prenos snage  ima 5 nivoa  rada i to Normal, Sport, Snow, Off-Road i naravno Cupra mod. Ubrzanje do 100 km/h u Sport modu traje  5.4 sekunde a maksimalna brzina Cupra Atece  je 245 km/h.

 

Brend Cupra će proizvoditi i trkaći model za 2018 TCR Championship baziran na Seat Leaon Race Car automobilu, a novo ime za ovog ”trkača” je Cupra TCR. Cupra Ibiza Concept je takođe prikazana u Barseloni zajedno sa  još jednim konceptom imena Cupra Arona, ali za oba koncepta nema detaljnijih informacija o početku proizvodnje. Potvrđeno je da će Leon Cupra R ST biti izložen na Geneve Motor Show sljedećeg mjeseca i da koristi isti prenos i pogon kao Cupra Ateca, odnosno 2.0 litarski turbo motor, DSG mjenjačku kutiju i all- wheel- drive sistem za raspodjelu snage na sva 4 pogonska točka.

Datum objave: 24/02/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook