Naslovna > Automobili > Audi > E-tron > Prikazan novi električni koncept

Audi A6 Avant E-Tron

Prikazan novi električni koncept

Audi nije saopštio konkretne podatke o performansama, ali tvrde da će najjača verzija biti u stanju da od 0 do 100 km/h dođe za manje od 4 s. U ponudi će biti više varijanti automobila, a ona sa pogonom samo na zadnje točkove trebalo bi da računa na autonomiju kretanja od nekih 700 km...

Audi je objavio fotografije do sada misterioznog Avant E-Tron Concept-a. Sada već možemo da kažemo da se radi o punokrvnom nasljedniku A6 karavana. Prema riječima audijevog glasnogovornika proizvodnja ovog modela bi trebalo da počne već 2024. godine. Fotografije nam za sada otkrivaju samo kakav će novi audijev koncept biti izvana, dok još uvijek ne postoje naznake izgleda enterijera. Prednja maska je prepoznatljiva, ali svakako daje utisak da se radi o električnom vozilu, prvenstveno zbog toga što su rupe na prednjoj rešetci uglavnom popunjene.

 

 

 


Kada je riječ o dimenzijama, karavanska varijanta se ne razlikuje od prethodno viđenog koncepta A6 E-Tron. Dakle, ovaj model je dugačak 4,96 m, širok 1,96 m i visok 1,44 m. Audi je nastavio sa forsiranjem aerodinamičkih kvaliteta novih električnih vozila, pa tako i ovaj baterijski karavan ima impresivan koeficijent otpora vazduha od 0,24 cd. A6 Avant E-Tron postavljen je na modularnu PPE platformu koju će koristiti niz električnih aduta iz Volkswagen grupacije. Posjeduje dva elektromotora, te je vozaču ukupno na raspolaganju 350 kW i čak 800 Nm.

 

 

Njemački proizvođač nije dao precizne podatke o kapacitetu baterije, ali postoje indicije da je u pitanju oko 100 kWh. Audi je istakao da će ovaj automobil moći da koristi brze punjače sa tehnologijom od 800 V. Što znači da ćete za samo 10 minuta punjenja dobiti oko 300 km dometa, a baterija će do 80% kapaciteta doći za 25 minuta.

Datum objave: 17/03/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook