Naslovna > Retro > Prilika za kolekcionare širom svijeta

Prodaje se Lamborghini Miura SV

Prilika za kolekcionare širom svijeta

Riječ je o izuzetno rijetkom žutom primjerku ovog automobila...

Izuzetno rijetki automobil Lamborghini Miura SV, izuzeno žute i atraktivne boje, koji se trenutno nalazi u vlasništvu Rid Stewarta od još davne 1972. godine, uskoro će moći da ga imaju svi oni zaljubljenici u stare automobile. Naime, ovaj automobil je ponuđen na prodaju svim kolekcionarima širom svijeta. Ne trebate da se pitate zašto je ovaj automobil tako jedinstven i tako poseban.

 

Naime, riječ je o automobilu koje je Stewart koristioni oko 13. godina, a pored toga on jednostavno raritet. Tek 150 primjeraka ovog automobila je proizvedeno – ikada. Uz to, to je samo jedan od tek sedam primjeraka sa upravljačem koji se nalazi na desnoj strani, te jedan od sigurno naljepših superautomobila ikada. On je takođe najbrži serijski automobil u svom vremenu.

 

Cijena po kojoj će ovaj automobil da se prodaje zasada nije poznat, a aukcijska kuća Talacrest traženu cijenu će da oktrije po posebnim uslovima. Međutim, ovaj automobil je bio restauriran uz trošak od 276.000 dolara. Prošli mjesec njegov tremnutni vlasnik ga je kupio na aukciji za čak 1.47 miliona. Upravo zbog svega ovoga, o cijeni po kojoj će se ovaj klasik prodavati, možemo samo da nagađamo. 

Datum objave: 07/10/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook