Naslovna > Automobili > Jeep > Grand Cherokee > Primjećen testni model sa dva reda sjedišta

Jeep Grand Cherokee

Primjećen testni model sa dva reda sjedišta

Jeep još uvijek nije predstavio Grand Cherokee L model sa pet sjedišta, međutim najnovije špijunske fotografije nam govore kako bi se to moglo desiti uskoro...

Američki proizvođač premium SUV vozila, početkom ove godine predstavio je novi osnovni Grand Cherokee model sa tri reda sjedećih mjesta, međutim još uvijek nije zvanično predstavljen model sa manjom međuosovinskom razlikom i sa pet sjedišta. Mora se reći ipak da je nakratko prikazan elektrifikovani model 4xe, sa ovim rasporedom sjedećih mjesta,  prije nešto više od mjesec dana tokom bogatog Stellantis EV dana, ali oficijalni debi tek slijedi. Dok javnost nestrpljivo očekuje ovaj događaj, pojavile su se špijunske fotografije ovog modela, koji prilikom testiranja nije ima ni malo kamuflažne folije na sebi, što znači da se njegovo predstavljanje konačno bliži kraju.

 

 

 

 

 


Vozilo uhvaćeno na fotografijama u potpunosti je slično kao ranije predstavljeni model sa osam sjedišta, kada govorimo o prednjem i zadnjem dijelu. Glavna razlika nove dvorede Grand Cherokee verzije sa prethodnom je naravno bočni profil, prije svega prednja vrata. Razlika se ogleda na osjetno izmjenjenim dimenzijama vrata generalno, a naročito staklenih površina. Takođe stražnja vrata su znatno uža od onih na troredom modelu. Sudeći prema fotografijama testno vozilo sa slika, vjerojatno ima osnovni 3,6-litarski V6 Pentastar motor sa 290 „konjskih snaga“, koje se na točkove prenose 8-stepenim automatskim mjenjačem. Zvanično predstavljanje se može očekivati uskoro, a izlazak na tržište će se desiti najvjerovatnije u nekom momentu sljedeće, 2022. godine.

Datum objave: 13/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook