Naslovna > Automobili > Lancia > Stratos > Primljene narudžbe za novi Stratos
FOTO GALERIJA (24)

Lancia Stratos

Primljene narudžbe za novi Stratos

Sa dužinom od 418 cm, širinom od 197.1 cm i visinom od 124 cm, automobil predstavljen u Ženevi je znatno je veći od originalne Lancie Stratos.

Čak je i teži za 267 kg, pa na vagi pokazuje cifru od 1247 kg. Prema ovim dimenzijama Stratos ulazi u klasu automobila poput Audi TT modela, mada je  znatno širi i niži. Stratos je dizajnirao studio Pininfarina, i biće proizveden u italijanskoj kompaniji Manifattura Automobili Torino (MAT). Za osnovu će poslužiti “kostur” Ferrarija 430 Scuderia i biće proizvedeno samo 25 primjeraka novog Stratosa. Troškovi konverzije su 617.000 dolara, a MAT je potvrdio da napomenuti troškovi konverzije ne uključuju troškove kupovine donatorskog automobila Ferrari 430 Scuderia! Uprkos visokoj cijeni i činjenici da konverzija podrazumeva uništavanje 430 Scuderia, MAT već ima veliki broj zainteresovanih mušterija.

 


Proces konverzije uključuje skraćivanje šasije Ferrari 430 Scuderia, dok V8 pogonski agregat zapremine 4.3-litre snage 523 konjskih snaga može biti pojačan na 600 KS. Druga opcija koju MAT želi da ponudi je Safari verzija za vožnju makadamskim cestama, u stilu pravog rally automobila. I da, Stratos će zadržati mjesto za kacigu u vratima...

Datum objave: 10/03/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook