Naslovna > Automobili > Alfa Romeo > Tonale > Pripreme teku po planu

Alfa Romeo Tonale

Pripreme teku po planu

Prema pisanju italijanskih automobilskih medija, najnoviji hibridni SUV kompanije Alfa Romeo trebao bi se naći na tržištu početkom naredne godine...

 

Iako je dolazak na tržište najavljena za iduču godinu, zvanična prezentacija proizvodnog modela bi se trebala održati krajem ove godine. Pripreme za ovaj događaj su u toku i to u pogonima tvornice Pomigliano d'Arco, u kojoj se uprkos trenutnoj pandemiji virusa korona pridržavaju zacrtanih planova kako bi Tonale ugledao svjetlost dana. Prema istim izvorima, Tonale se početku neće nuditi u varijanti Quadrifoglio jer Alfa Romeo „preispituje svoje komercijalne ciljeve i nastoji privući kupce premium segmenta koji vole italijanski dizajn i efikasan proizvod“. Ovakav stav predstavlja dio plana FCA Grupe da postigne profitabilnost bez preuzimanja previše rizika sa svojim proizvodima.

 

 

Vrijedi napomenuti da Alfa Romeo Tonale dijeli identičnu platformu sa modelom Jeep Renegade, a ispod poklopca motora se nalazi četvorocilindrični dvolitarski turbo agregat uparen sa 48V električnim motorom koji isporučuju ukupno 330 KS. Naravno, Alfa Romeo još uvijek nije iznio sve detalje svog novog SUV modela, tako da za više detalja ipak treba pričakati kraj godine i zvaničnu prezentaciju.

Datum objave: 11/04/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook