Naslovna > Automobili > Renault > K-ZE > Pristupačan električni automobil

Renault

Pristupačan električni automobil

Po riječima predsjednika i izvršnog direktora kompanije Grupe Renault Carlos Ghosn, za sljedeću godinu očekujemo novi i povoljan električni automobil, koji će biti lansiran u Kini, a godinu dana kasnije stižu popularni Clio, Captur i Mégane sa novim hibridnim i plug-in hibridnim sklopom...

Aktuelni lider u električnoj mobilnosti, Renault je u Parizu predstavio novi SUV u A-segmentu inspiriran električnim vozilima, sposoban za rekordnu autonomiju u svom segmentu od 250 km po NEDC ciklusu, a riječ je o kompaktnom modelu Renault K-ZE. Automobil stiže sa inovativnim sportskim dizajnom, a K-ZE neće biti problem napuniti zahvaljujući dvostrukom sistemu punjenja koji je kompatibilan s kućnim utičnicama i javnim infrastrukturama. K-ZE dolazi s mnoštvom opreme koja povećava iskustvo vožnje električnim vozilom, poput stražnjih senzora za parkiranje, stražnje kamere i centralnog ekrana povezanog s navigacijom i pratećim uslugama. Proizvodnja ovog automobila povjerena je kineskoj kompaniji e-GT New Energy Automotive Co, koja je u saradnji s Dongfeng Motor Grupom i Nissanom oformljena za razvoj i proizvodnju električnih vozila za kinesko tržište. Ovo nije iznenađujuća činjenica ako uzmemo u obzir da je Kina najveće i najbrže rastuće tržište za električna vozila, pa će se K-ZE prvo naći na njihovom tržištu. "Grupa Renault je pionir i evropski lider u proizvodnji električnih vozila.

Uvodimo Renault K-ZE, pristupačan, urbani SUV inspirisan električnim vozilima koji kombinuje najbolje od Renault Grupe: naše liderstvo u EV segmentu, našu stručnost u proizvodnji pristupačnih vozila i sve skupa zaokružujemo jakim partnerstvom", izjavio je ovim povodom Carlos Ghosn, predsjednik i izvršni direktor kompanije Groupe Renault. Potvrđeni su planovi za daljnju elektrifikaciju Renault vozila, pa uskoro možemo očekivati stići hibridni Clio i plug-in hibridni Mégane i Captur, dajući korisnicima mogućnost da se uključe u trend elektrifikacije s modelima koje poznaju i vole. U pitanju je inovativna i 100-postotna Renaultova tehnologija e-Tech, koja će omogućiti Renaultu da ponudi hibridne verzije u popularnom B i C segmentu.

 

Datum objave: 03/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook