Naslovna > Vijesti > Pristupačni SUV za konesko tržište

Volkswagen

Pristupačni SUV za konesko tržište

Njemački proizvođač je lansirao pristupačni model koji će se prodavati pod oznakom novog podbrenda Jetta, čija je početna cijena 12.000 eura...

Iako se u VW gami godinama nalazi model Jetta, kada je u pitanju tržište Kine, radi se zasebnom brendu koji će se prodavati u ovoj zemlji, a obuhvatiće niskobudžetna vozila, prvi od njih je SUV Jetta VS5. Proizvodnja je povjerena pogonu u u gradu Čengdu, koja je u vlasništvu kinesko-njemačke kompanije FAW-Volkswagen. Dimenzijama ovaj model podsjeća na Seat Ateca i Škoda Karoq.


Jetta VS5 je smještena na MQB mehaničkoj platformi kao i većina vozila iz VW grupacije. Za pogon je za sada zadužen 1.4 turbo-benzinski četvoro-cilindarski agregat, koji razvija 150 ks i 250 Nm, a standardno je uparen sa 5-brzinskim manuelnim mjenjačem, dok je petostepeni automatik dostupan kao opcija. Osnovna verzija će se prodavati po početnoj cijeni od oko 11.700 eura, dok najbogatije opremljen model košta oko 15.600 eura, a prce isporuke bi trebale početi već u septembru.
 

Datum objave: 30/07/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook