Naslovna > Automobili > Toyota > Prius > Prius stiže u Evropu sa 4x4 pogonom

Toyota

Prius stiže u Evropu sa 4x4 pogonom

Prošle godine je u Los Angelesu predstavljen redizajn Toyotinog modela na hibridni pogon, koji će se uskoro naći na evropkom tržištu...

Osvježena verzija Prius modela na evropsko tržište stiže sa AWD sistemom pogona na sva 4 točka i naravno sa novim dizajnerskim potezima na spoljašnjem dijelu vozila, koje se prije svega odnose na prednji branik i svjetlosne jedinice. Slične promjene su prisutne i sa zadnje strane vozila, gdje određene promjene takođe trpe zadnja svjetla i branik.

 


Prius će posjedovati dodatni elektro motor koji će pri brzinama od 10 do 70 km/h slati snagu zadnjim točkovima. Ovaj motor će napajati nove nove nikl-metal-hidrid baterije koje su smještene ispod zadnjih sjedišta. Osim što neće uticati na prostor prtljažnika, obezbjediće dobre performanse u hladnijim vremenskim uslovima. Pored elektromotora, ispod poklopca motora se krije i četverocilindarski benzinski agregat, radne zapremine 1,8 litara, koji će zajedničkim snagama razvijati 122 konjskih snaga i 142 Nm obrtnog momenta.

Datum objave: 24/01/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook