Naslovna > Automobili > Kia > EV6 > Priznanja revije Autocar za Petera Schreyera i evropski automobil godine

Kia EV6

Priznanja revije Autocar za Petera Schreyera i evropski automobil godine

Schreyer je 2006. godine postao glavni dizajner u Kiji. Za vrijeme svog mandata se iskazao u kreiranju novog dizajnerskog smjera, uključujući uvođenje karakteristične maske s “tigrovim nosom”. Njegovi glavni dizajnerski naglasci u Kiji uključuju 3. i 4. generaciju Sportagea, modele Optima, Stinger...

Peter Schreyer i Kia EV6 su 10. maja na svečanosti na čuvenoj britanskoj stazi Silverstone dobili najviša priznanja revije Autocar za 2022. godinu. Autocar je model EV6 proglasio za “najbolji električni auto”, a Peter Schreyer je dobio nagradu za životno djelo zbog svojeg doprinosa automobilskom dizajnu kroz cijelu svoju karijeru. Nagrade za EV6 još od njegovog lansiranja krajem 2021. za Kiju nisu nepoznanica, a ove godine ga je i najstarija automobilska revija na svijetu proglasila za “najbolji električni auto”.

 

 

 

 

Urednik Autocar-a Mark Tisshaw komentarisao je: “S EV6 je Kia ostavila iza sebe svoje takmace. Automobil pretiče konkurenciju kako bi svakidašnje vozilo kreiralo poseban osjećaj. Pored toga da je odličan električni automobil. EV6 predstavlja i Kijino odrastanje. U posljednjih 30 godina je korejski brend postepeno napredovao i postao lider u tehnologiji i na tržištu. Činjenica da iduće godine dolazi EV6 GT verzija govori o tome da je Kijin krajnji cilj još viši.”

 

 

Peter Schreyer je dobitnik Autocar-ovog priznanje za životno djelo zbog svoje nevjerovatne karijere koja traje više desetljeća. Bavarac Schreyer koji je sada izvršni savjetnik za dizajn i ambasador brenda u poslovnoj grupaciji Hyundai Motor Group je više od decenije vodio Kijin dizajnerski tim. Njegovo zalaganje i znanje su posljednjih godina promijenili uspjeh Kije širom svijeta. Peter Schreyer je ovako komentarisao svoju nagradu: “Postati dobitnik ove nagrade za životno djelo za mene je velika čast. Imao sam sreću da sam u svojih 40+ godina dizajnerske karijere sarađivao u brojnim projektima i imao privilegiju raditi s nekim od najtalentovanijih timova u razvoju vozila koja su doživjela uspjeh kod klijenata širom svijeta.”

 

Datum objave: 12/05/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook