Naslovna > Automobili > Kia > Pro Ceed > Pro Ceed u prodaji od naredne godine
FOTO GALERIJA (6)

Kia

Pro Ceed u prodaji od naredne godine

Kia Pro Ceed kao kombinacija odvažnog dizajna i tehnologije predstavlja najsportskijeg člana porodice Ceed, a biće raspoloživ samo u verzijama GT Line i GT...

Nova Kia Pro Ceed udružuje atraktivan dizajn s prostranošću i svestranošću tourera sa pet vrata verzije karoserije shooting brake. Novi model Pro Ceed šira javnost će upoznati na Sajmu automobila u Parizu, dok prodaja kreće početkom 2019. godine. Emilio Herrera, izvršni direktor Kia Motors Europe, rekao je: "Pro Ceed je vozilo koje predstavlja sve ono što Kia utjelovljava. Prekrasan shooting brake dizajn vozačima pruža nenadmašnu kombinaciju dizajna, prostranosti i svestranosti te predstavlja jedinstvenu ponudu u razredu srednje velikih porodičnih vozila. Pro Ceed, koji je bio razvijen na evropskim cestama i za evropske vozače, nudi angažiranu vožnju. Napravljen je u Evropi, po najvišim proizvodnim standardima, a vlasnicima nudi bezbrižnost Kijine revolucionarne sedmogodišnje fabričke garancije (do 150.000 km)." Novi Pro Ceed, koji nosi ime coupea sa troje vrata pro_cee'd 2. generacije, dizajniran je, razvijen i konstruisan u Evropi. Radi se o proizvodu Kijinih dizajnerskih, tehničkih i R&D odjeljenja u Frankfurtu, a proizvoditi će ga u fabrici u Slovačkoj.

 

 

Tamo će ga proizvoditi pored Ceeda i Ceeda Sportswagon, koje su nedavno predstavili i uskoro ih očekujemo u prodaji. Kia Pro Ceed kao kombinacija odvažnog dizajna i tehnologije predstavlja najsportskijeg člana porodice Ceed, a biće raspoloživ samo u verzijama GT Line i GT. Herrera je još rekao: "ProCeed će kao dio raširene porodice Ceed igrati važnu ulogu u Kijinom stabilnom rastu u Evropi. Od 2006. je u Evropi prodatih više od 1,3 miliona primjeraka modela Ceed, što znači da se radi o jednom od naših najprodavanijih modela pored Sportaga. Pro Ceed povećava privlačnost Ceeda." Proizvodnja verzije Pro Ceed shooting brake kreće u novembru, dok sama prodaja počinje početkom 2019. godine. Kao i svi ostali modeli i Pro Ceed pruža Kijino obećanje o kvalitetu, koje potvrđuje revolucionarna – i još uvijek najduža u Evropi – garancija, koja traje 7 godina (do 150.000 km, prve 3 godine bez ograničenja pređenih kilometara) i važi za cijelo vozilo.

Datum objave: 14/09/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook