Naslovna > Vijesti > Problemi za poželjeti

Rolls-Royce

Problemi za poželjeti

Ova britanska fabrika luksuznih automobila, ima nesvakidašnje probleme. Naime proizvođač ima veliko intresovanje za svoj model Cullinan, te jedva postiže proizvodnju...

Bez obzira na veoma visoku cijenu vozila, Rolls-Royce uvijek pronađe svoje vlasnike, isti slučaj je i sa luksuznim SUV-om, Cullinan. Koliko je tražen ovaj model, pokazuje činjenica da proizvođač konstanto povećava kapacitete, te da je zaposlio još 200 radnika kada je pomenuti automobil lansiran na tržište. “Volio bih da proizvodimo veći broj modela Cullinan”, izjavio je Martin Fričes, izvršni direktor odjeljenja Rolls-Royce u Americi. “Uprkos tome što naša postrojenja rade na 100% svojih kapaciteta i na to što je kapacitet proizvodnje tokom proteklih nedjelja i mjeseci konstantno uvećavan, još uvijek ne postižemo da odgovorimo na potražnju”, dodao je on.

 


Za Rolls-Royce Cullinan na američkom tržištu je potrebno izdvojiti 325.000 dolara. Iako ovo nije uopšte mala cifra, prema navodima Fričesa, uglavnom se radi o novim kupcima. Ali se model takođe pokazao jako zanimljiv i postojećim kupcima ovog brenda, koji će svojoj Rolls-Royce kolekciji pridružiti još jedan model iz game ovog proizvođača, a prošle godine je postignuta i rekordna prodaja. Širom svijeta 2018. godine isporučeno je ukupno 4.107 vozila.

Datum objave: 20/02/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook