Naslovna > Automobili > Honda > HR-V > Procurile patent fotografije novog HR-V-a

Honda HR-V

Procurile patent fotografije novog HR-V-a

Teaser kampanja HR-V modela za 2022. godinu u punom je jeku, a neko je odlučio da djelimično pokvari zabavu objavljivanjem fotografija redizajniranog malog crossovera...

Na Facebooku je nedavno osvanula objava sa skupom patentnih fotografija koje najvjerovatnije otkrivaju kako će izgledati novi globalni model HR-V-a. Neko ko sebe na ovoj društvenoj mreži naziva ,,Certified Googler“, ističe da se radi upravo o malom crossoveru, HR-V modelu. I zaista, ukoliko se objavljene fotografije uporede sa onim koje je Honda kroz nedavni teaser objavila, dizajn zadnjeg dijela gotovo je identičan, uključujući i visoko postavljene kvake na vratima i poklopac za gorivo.

 

 


Patent fotografije poklapaju se i sa fotografijama kada je HR-V uhvaćen na testiranju sa kamuflažom. Prednja LED svjetla na istoj su poziciji u oba slučaja, a tu je i obris poklopca motora, te pozicija bočnih retrovizora. Honda će novom HR-V-u podariti coupeovski izgled, pozajmljujući neke karakteristike sa čisto električne Honde e. Unutrašnjost će najvjerovatnije dobiti konkretnije promjene, baš kao što je to bio slučaj sa novim Civicom. Aktuelni model druge generacije lansiran je prije sedam godina, a Honda će predstaviti svoj novi kompaktni crossover 18. februara za globalno tržište.

Datum objave: 10/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook