Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > Procurio 45 Edition

Volkswagen Golf GTI

Procurio 45 Edition

U čast 45. godišnjice GTI-a, Volkswagen priprema za Golfa specijalno izdanje 45 Edition, a prve fotografije već su procurile na internet...

Nedavno su na internetu procurile fotografije koje nude prvi pogled na Volkswagen GTI 45 Edition. Riječ je o modelu koji obilježava 45. godišnjicu od lansiranja vrućeg hatchbacka 1976. 45 Edition ima istu prednju masku kao i GTI Clubsport, ali sa istaknutijim branikom. Multikraki crni točkovi zaokruženi su crvenom kružnicom, bočni pragovi su veći, a duž donje ivice boka nalazi se naljepnica sa  logotipom ,,45“. Sa zadnje strane nalazi se revidirani branik u boji karoserije sa istaknutim završetcima izduvnih cijevi u tamnoj boji.

 

 


Unutra, sjedišta navodno dobijaju 45 oznake na sebi, a s obzirom da se radi o godišnjici GTI-a, ne bi iznenadilo da se ponude sjedišta u originalnoj kariranoj tkanini. Nije još poznato ni da li će se 45 Edition oslanjati na GTI ili Clubsport model. ,,Obični“ GTI raspolaže sa 242 KS, dok Clubsport ima snagu od 296 KS. Pored kozmetičkih izmjena, moguće je da će 45 Edition dobiti podešavanja vješanja i kočenja, kako bi model postao još privlačniji za potencijalne kupce. S obzirom da će GTI za pet godina proslaviti 50 godina postojanja, nameće se pitanje da li je ovo posljednji GTI kojeg ćemo vidjeti sa benzinskim agregatom s obzirom na sve češće okretanje brendova ka električnim automobilima.

Datum objave: 25/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook