Naslovna > Automobili > Lexus > RX > Procurio oficijalni video

Lexus NX

Procurio oficijalni video

Na YouTubeu je neko objavio najvjerovatnije oficijalni video luksuznog Lexusovog crossovera, te na taj način pokvario zabavu koja je trebalo da se zvanično dogodi kroz nekoliko mjeseci...

Prije samo mjesec dana Lexus NX je po prvi put uhvaćen okom objektiva ali u fazi testiranja prekriven zaštitnim folijama. Već sada je uveliko dostupan uvid u novi model, jer je neko slučajno (ili ne) objavio video na YouTubeu, koji podsjeća na one oficijalne. Video je ubrzo uklonjen, ali se brzo proširio širom svijeta te je sačuvan na različitim platformama. Najvjerovatnije se radi o NX 200 modelu, koji će biti početni model u NX gami, ali ono što je važnije, jeste svakako sam dizajn nadolazećeg luksuznog crossovera.

 

 


Sa vanjske strane novi model ne odstupa značajno od aktuelnog izdanja, ali postoje neke promjene vrijedne pomena. LED dnevna svjetla sada su integrisana u glavna svjetla kako bi omogućila čistiji izgled prednjeg dijela vozila. I dalje je zadržana velika specifična rešetka koja je sada usvojila novu teksturu sa vertikalnim ukrasima. Sveukupno posmatrajući Lexus je djelimično zaoštrio dizajn, ali se nije pretjerano udaljio od poznate formule. Unutrašnjost je ipak značajnije osvježena, pa je tako odbačen kritikovani ,,touchpad“, a zamijenjen je velikim ekranom osjetljivim na dodir. Novina je i velika podloga za bežično punjenje, potpuno digitalni displej vozača, kompaktna ručina mjenjača i head-up displej.

Datum objave: 24/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook