Naslovna > Automobili > Toyota > Yaris > Prodaja nove sportske varijante počinje u septembru

Toyota Yaris Cross GR Sport

Prodaja nove sportske varijante počinje u septembru

Toyota još nije otkrila cijenu Yaris Cross GR Sporta, ali se pretpostavlja da će ulazna cijena biti 33.000 evra - isto kao i Excel model. Toyota je saopštila da će knjige narudžbi za sportski crossover biti otvorene u narednih mjesec dana...

Toyotino sportsko GR odjeljenje napravilo je velike pomake posljednjih godina sa GR Suprom, GR Yarisom i GR86 - sada je na redu Yaris Cross, koji ne dobija potpuni GR, već vrhunski nivo opreme GR Sport. Obični Yaris supermini sa petoro vrata već ima GR Sport verziju koja se nalazi na vrhu svoje linije i može se vidjeti da su slične izmjene napravljene i na crossoveru Yarisu. Sa vanjske strane, Yaris Cross GR Sport dobija nove 18-inčne alu naplatke, novu prednju rešetku i zadnji difuzor, GR oznake i opciju ekskluzivne boje „Scorched Orange“.

 

 

 


Kao i kod Yarisa GR Sport, Toyota kaže da je vješanje Yaris Crossa podešeno kako bi pružilo bolje upravljanje i jače prianjanje. Ispod poklopca motora je isti 1,5-litarski, hibridni trocilindarski benzinski hibrid kao i obično, koji proizvodi 114 KS i 120 Nm obrtnog momenta, a sva snaga se prenosi na prednje točkove preko CVT automatskog mjenjača. Unutra se može vidjeti da su sportska sjedišta presvučena crnom „antilopom“ sa crvenim šavovima. Ova boja je dodata i volanu i ručici mjenjača, dok su GR logotipi prošarani i po kabini.

 


GR Sport dobija devetoinčni infotainment ekran sa kompatibilnošću Apple CarPlay i Android Automotive, dvozonsku kontrolu klime, grijana prednja sjedišta i zatamnjena zadnja stakla.

Datum objave: 31/08/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook